Ekonomi Limak Kosova'ya 'üs' kuruyor

Limak Kosova'ya 'üs' kuruyor

Paylaş
Limak Kosova'ya 'üs' kuruyor

Kosova, başkent Priştine'deki yegane havalimanını Limak'a emanet etti.-

Balkanların genç ülkesi Kosova, dünyaya açılma kapısı Priştine Havalimanı’nın modernize edilip büyütülmesi ve 20 yıl işletilmesi görevini, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmecisi Limak’a verdi.

Haberin Devamı

Kamu mülkiyetinin kiralanmasına ilişkin ilk imtiyaz sözleşmesi olan anlaşma, Kosova Devleti ile Limak Kosova International Airport Konsorsiyumu arasında imzalandı. Konsorsiyumda, Limak’ın yüzde 90, Fransız Aeroport de Lyon’un yüzde 10 payı bulunuyor.

Yolcu hedefi 4 milyon

Limak Grubu Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız, Priştine Havalimanı’na 140 milyon euro yatırımla 27 bin metrekarelik terminal binası, 77 bin metrekarelik apron, hava kulesi, otopark ve bağlantı yolları inşa edeceklerini bildirdi. Bacaksız, “Hedef, 1.4 milyon olan yıllık yolcu trafiğini 4 milyona çıkarmak” dedi. Havalimanını 180 gün içinde devralacak olan Limak, cironun yüzde 39.92’sini devlete verecek, Kosova 20 yılda 400 milyon euro gelir elde

Haberin Devamı

Elektriğe ‘niyetli’

Sezai Bacaksız, havalimanının Kosova’nın dünyaya açılan kapısı olacağını dile getirirken, Limak’ın da Kosova’yı ‘açılım merkezi’ olarak gördüğü öğrenildi.

Limak Yatırım İş Geliştirme Direktörü Mertol Genç, “İnşaat, enerji, turizm ve altyapı faaliyetleri de bulunan Limak, Kosova’da diğer işkollarıyla da ilgilidir. Elektrik dağıtım için hükümete bir niyet mektubu ilettik bile. Ayrıca biz Kosova’yı Balkanlara yayılma stratejimizin merkezi olarak görüyoruz” dedi.