Siyaset "Limon" Meclis kürsüsünde...
Paylaş
"Limon" Meclis kürsüsünde...

MHP'li Ali Uzunırmak, "Herhalde aynaya bakarak konuşuyor" şeklindeki laf atmalar üzerine, AK Parti sıralarına doğru yürüdü

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Ankara’da eylem yapan TEKEL işçilerine destek amacıyla Genel Kurula limon getirdi ve konuşması sırasında "TEKEL işçilerinin direniş sembolü" olarak nitelendirdiği limonu kürsünün önüne bıraktı.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulunda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Milli Prodüktivite Merkezi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, Türk Patent Enstitüsü (TPE), Türk Standartlar Ensitüsü (TSE), Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bütçelerinin görüşmeleri devam ediyor.

MHP’li Ali Uzunırmak, limonun, TEKEL işçilerinin direniş sembolü haline geldiğini ifade ederek, kürsüden yanında getirdiği limonu gösterdi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Sivas’ın doğusuna gidemeyen siyasetçilerden" bahsettiğine işaret eden Uzunırmak, "Ankara’nın ortasında, Sıhhıye’de TEKEL işçilerinin yanına gidebilen var mı?" diye sordu.

Haberin Devamı

Uzunırmak, Mecliste TEKEL işçilerinin arkasında bir iradenin olduğunu göstermek için, "direniş sembolü" olduğunu söylediği limonu, kürsünün önüne bıraktı.

Bir başka limonlu eylem CHP'li Soysal'dan...

GERGİN DAKİKALAR

İletişimin zenginliğinde bir metot geliştiğini, internetten bilgiye ulaşmanın kolaylaştığını ifade eden Uzunırmak,"İnternetten indir, yapıştır, promterlerden konuş... Şeyh Edibali’nden, Mevlana’dan, Yunus Emre’den, Atatürk’ten sözleri promterden okuyup, ama onlar gibi davranmamak devlet adamlığına yakışmaz. O; insanı, söz ettiğiyle, yaptığıyla, sözleriyle eylemi birbirine uymayan, münafık nitelemesine doğru götürür. Onun için hepimizin bu alanlarda çok dikkatli davranmamız gerekir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Uzunırmak’ın "münafık" nitelemesi nedeniyle söz talebinde bulundu. Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, çalışma süresinin sona ermesi nedeniyle Canikli’ye söz vermedi.

Verilen aradan sonra, konuşmasının ardından Uzunırmak, "Herhalde aynaya bakarak konuşuyor" şeklindeki laf atmalar üzerine, AK Parti sıralarına doğru yürüdü.

AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak’ın yanına gelen Uzunırmak, eliyle Çolak’ın yanağına dokunmak isterken, Çolak da Uzunırmak’ın elinden tutarak engellemeye çalıştı, kravatını çekti. Milletvekillerini AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu engellemeye çalıştı.

Haberin Devamı

LİMON DAHA ÖNCE DE MECLİS'TEYDİ...

Abdi İpekçi Parkı’nda TEKEL işçilerinin eylemi sırasında sıkılan biber gazından etkilenen CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal’ın, gözlerini ve yüzünü limonla silmişti. Çetin Soysal daha sonra da İçişleri Bakanlığı bütçesinin Genel Kurul’da görüşülmesi sırasında Bakan Atalay’ın önüne limon bırakmıştı.