Türkiye (Son Dakika) Linçten kurtarmak için camide sakladılar

Linçten kurtarmak için camide sakladılar

Paylaş
Linçten kurtarmak için camide sakladılar

Cinayet zanlısını linç etmek isteyen kalabalığı polis zor zaptetti. Zanlı, camide tutuldu

Konya'nın Çumra İlçesi’nde alacak meselesi yüzünden çıkan tartışmada 27 yaşındaki H.A. tarafından tabanca ile vurulan Mehmet Ünlü ölürken, kardeşi Kamil Ünlü yaralandı. Sanayi sitesinde yaşanan olay yerinde silahı başına dayayıp intihar girişiminde bulunan H.A. polis tarafından ikna edilerek göz altına alındı. Bu sırada çevrede toplanan kalabalık tarafından linç edilmek istenen H.A. polis tarafından olay yerinin yakınındaki bir camiye alındı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan özel harekat ve çevik kuvvet ekipleri toplanan kalabalığı uzak tutmak için cami çevresinde güvenlik koridoru oluşturdu. H.A. çevre güvenliği sağlandıktan sonra çevik kuvvet ekiplerinin giydiği robokop kıyafeti giydirilerek toplanan kalabalığın haberi olmadan camiden çıkarılarak merkeze götürüldü.

Haberin Devamı

Özel Harekat polisleri güvenlik önlemi aldı

ALACAK MESELESİ

Olay, Konya’nın Çumra İlçesi’nde sanayi sitesinde meydana geldi. İddiaya göre 27 yaşındaki H.A. iş yerinde kiracı olarak oturan Mehmet ve Kamil Ünlü kardeşler ile alacak meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Ünlü kardeşlerin kaportacı dükkanın önünde yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine H.A. yanında taşıdığı tabanca ile iki kardeşin üzerine ateş açtı. Çeşitli yerlerinden vurulan Ünlü kardeşler kanlar içinde yerde kalırken, olay yerinde bekleyen H.A. elindeki silahla tehdit ederek kimseyi yanına yaklaştırmadı.

BAŞINA TABANCA DAYADI

Polis, zanlının başına çevik kuvvet polisinin kaskını takarak bölgeden uzaklaştırdı

Bu sırada yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Polisi görünce elindeki tabancayı başına dayayarak intihar girişiminde bulunan H.A., ikna edilerek göz altına alındı. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale sonrası Mehmet Ünlü’nün hayatını kaybettiği tespit edilirken, ağır yaralı olduğu belirlenen kardeşi Kamil Ünlü ise ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

CAMİDE BEKLETİLDİ

Zanlıya ait olduğu iddia edilen otomobil ters çevrildi

Bu sırada olay yerinde toplanan yaklaşık 200 kişilik kalabalık gözaltına alınan H.A’yı linç etmek istedi. Bunun üzerine polis ekipleri H.A.’yı güvenlik amacıyla olay yerinden 100 metre ilerideki Sanayi Camisi’nin içerisine aldı. Toplanan kalabalığın içeriye girmesine izin vermedi. Öfkeli kalabalık H.A.’ya ait olduğu ileri sürülen bir otomobili yan çevirdi. Yaşanan olayların ardından olay yerine takviye olarak Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi.

ROBOKOP KIYAFETİ İLE ÇIKARILDI

Cami etrafında güvenlik koridoru oluşturan polis cami çevresinde toplanan kalabalığı sakinleştirmeye çalışırken, cinayet zanlısı H.A. ise cami içinde tutuldu. Yaklaşık 3 saat camide tutulan H.A. çevre güvenliği oluştuktan sonra çevik kuvvet ekiplerinin giydiği robokop kıyafeti ve başına kask takılarak toplanan kalabalığın bilgisi olmadan camiden çıkartılarak sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Toplanan kalabılık ise bir süre sonra sessizce dağıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı