Bilim - Teknoloji Linux'a "dev" destek!
Paylaş
Linux'a "dev" destek!

Linux'a en fazla katkıda bulunanlar listesinin tepesinde, herkesi şaşırtan bir teknoloji devi var!

Açık kaynak kodlu Linux işletim sistemi çok sayıda kişi ve kurumun katkılarıyla varlığını sürdürüyor ve gelişmeye devam ediyor. Bağımsız yazılımcılar kadar büyük kurumların yazılım mühendisleri de Linux'un kodlarının geliştirilmesi için önemli katkılarda bulunuyorlar.

Linux Vakfı tarafından yıllık olarak yayınlanan 'Linux'u kim yazıyor?' raporuna göre, 2014'te açık kaynak kodlu işletim sistemine en çok katkıda bulunan kurum Intel oldu.

Red Hat, IBM ve SUSE'nin yıllarca ilk sıraları kimseye bırakmadığı bu raporda Intel'in birinciliği kazanması, işlemci devinin Linux'a verdiği açık desteğin bir ispatı oldu. Listedeki ilk on içinde yer alan diğer kurumlar ise, Linaro, Samsung, IBM, SUSE, Texas Instruments, Vision Engraving Systems, Google ve Renesas oldu.

Intel, Linux üzerine kurulan Android sistemleri için yeni donanımlar üretmeye başladığından beri Linux'un gelişimine büyük önem veriyor ve sistemi geliştirmek için aktif olarak rol alıyor. Intel mühendislerinin, Linux çekirdeğinde yaklaşık 10.000 değişiklik yaptığı da raporda yer alıyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Linux kullanan 10 inanılmaz cihaz!

Kaynak: CHIP Online