Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Liposuction zararları (Yağ aldırmanın zararları)
HABERİ PAYLAŞ

Liposuction zararları (Yağ aldırmanın zararları)

Haberin Devamı

Günlük hayatta hepimizin kulağına pek çok tıbbi uygulama ismi çalınıyor. Ancak bana sorarsanız, bu uygulamaların çoğu içeriğini tam yansıtmayacak şekilde kullanılıyor.

Modern dünyanın getirdiği konforun armağanı olan kilolar için geliştirilen güzel uygulama Lipocustion da bunlardan birisi.

Liposuction, vücutta özellikle belli bölgelerde oluşan fazla yağların alınma işlemidir. Cerrahi bir uygulamadır. Dirençli lokal yağ dokuları alınır ve bölgesel incelme sağlanır.

Peki bu güzel uygulamanın faydaları olduğu kadar zararlı olabileceğini düşündünüz mü?

Liposuction’da hastanın vücudundan gereğinden az ya da fazla yağ alınması halinde hasar oluşabilir.

Fazla yağlardan kurtulmak sanılanın aksine sadece estetik bir uygulama değildir. Hastanın başta fiziksel sağlığı sonra psikolojisi ile olumlu sonuçlar veren bir uygulamadır.

Her zaman söylediğim gibi en minik cerrahi uygulama bile risk içerir. Bu nedenle yağ aldırma işlemi olan Liposuction da işi doğası gereği bazı riskler içerebilir.

Öncelikle belirtmekte fayda var, Liposuction sadece bir yağ aldırma yöntemidir. Yani spor aktivitesi ya da diyet gibi zayıflama aracı kesinlikle değildir.

Yine sadece bölgesel zayıflama için kullanılır yani kitlesel yağlardan kurtulmak mümkün değildir.

Liposuction‘dan her şeyi beklemeyin

Liposuction ile bölgesel olarak estetik bir görüntüye kavuşmanız mümkün. Vücudun şekillendirildiği bu yöntem ile çok zayıflama beklentisi olan kişisiler duygusal olarak sıkıntı yaşabilirler. Çünkü belirttiğimiz gibi salt zayıflamak gibi bir beklentinizin olmaması gerekiyor.

Yine Liposuction uygulamasını 60 yaş üzeri hastalara uygulamıyoruz. Sigara bağımlısı kişiler de operasyon için çok tercih ettiğimiz hasta grubundan değiller. Bu yüzden operasyondan önce mutlaka sigaranın bırakılmasını salık veriyoruz.

Ameliyat sonrasında 30 günlük bir korse kullanımı vücudun estetik bir görünüm alması için gerekli. Bu zaman diliminden sonra oluşabilecek sarkmalar hasta için üzüntü verici bir tabloyu ortaya çıkarabilir. Bunu da süreç içinde çözümlüyoruz. Ameliyat sonrası oluşan kızarıklık ya da ödem gibi durumlar ise geçicidir.

Liposuction sonrası dilediğim kadar yiyebilirim

Kesinlikle yanlış bir düşünce biçimidir. Ameliyat sonrasında hasta eğer eski yeme alışkanlığına geri dönerse ciddi sıkıntılar yaşayabilir. Kişinin diyetisyen kontrolünde beslenme alışkanlığını düzenlemesi ve egzersizi hayatından eksik etmemesi gerekir.

Liposuction nasıl uygulanır?

Liposuction yapılacak bölgenin genişliğine göre genel ya da lokal anestezi kullanılarak uygulanır. Yağ aldırma operasyonu basit bir uygulama değildir. Bu nedenle donanımlı hastanelerde bu ameliyat konusunda deneyimli cerrahlar tarafından yapılması gerekir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder