Yaşar Özay Lise öğrencileri proje yağdırdı
HABERİ PAYLAŞ

Lise öğrencileri proje yağdırdı

Haberin Devamı

TÜBİTAK'ın 48 yıldır düzenlediği Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na 13 bin 940 proje başvurdu. Yarışmaya 11 bin 739'u kız, 10 bin 277'si erkek olmak üzere 22 bin 16 öğrenci katıldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca, 48 yıldır düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması'na ilgi giderek artıyor. Yarışma ile lise öğrencilerinin temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmasına teşvik edilmesi, yönlendirilmesi ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunulması hedefleniyor. Biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, kodlama, matematik, psikoloji, sosyoloji, Türk dili ve edebiyatı, tarih ve teknolojik tasarım olmak üzere 12 dalda yarışma düzenleniyor.

BAŞVURU REKORU

Ödül ve üniversite sınavındaki puan avantajı sebebiyle yıllar içinde öğrencilerin ilgisinin arttığı yarışmaya bu yıl toplam 13 bin 940 proje başvurusu geldi. Yarışmaya 11 bin 739'u kız ve 10 bin 277'si erkek olmak üzere 22 bin 16 öğrenci müracaat etti. 12 dalda hazırlanan projelerin ön değerlendirmeleri bölge jürilerince yapıldı. Martta Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van'da bin 200 proje sergilendi. Bu sergilerde başarılı bulunan 220 proje halen Ankara'daki final etabında sergileniyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder