Gündem Lisede sıra dayağı!

Lisede sıra dayağı!

Paylaş
Lisede sıra dayağı!

Lisede sıra dayağı!

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'ndeki Kilimli Anadolu Lisesi'nin Müdürü Münür Dilbaz, okulun kız voleybol takımının maçını izlemek için dersten kaçan yaklaşık 30 öğrenciyi bahçede tek sıraya dizerek sopa ile dövdü. Elinden yaralanan bir öğrenci, 4 arkadaşı ile birlikte okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulunurken, bahçedeki toplu dayak cep telefonu ile görüntülendi.

Haberin Devamı

Olay, dün sabah okul bahçesinde meydana geldi. Okul müdürü Münür Dilbaz, önceki gün Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi ile Can Polat Pamay Spor Salonu'nda karşılaşan okulun kız voleybol takımının maçını izlemek için okuldan kaçtıkları gerekçesiyle yaklaşık 30 öğrenciyi bahçede sıraya dizdi. Dilbaz, aralarında kızların da bulunduğu öğrencilerin el, kol ve karın bölgelerine elindeki sopa ile vurdu. Okul müdürünün sıra dayağı, okuldaki bir öğrenci tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Sopa ile vurulması sonucu sol eli moraran öğrencilerden M.A., akşam eve gittiğinde durumu ailesine anlattı. Ailesi tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülen M.A.'nın sol elinde doku zedelenmesi tespit edildi. Hastaneden rapor alan M.A. ve 4 arkadaşı, aileleriyle birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılığın talimatı üzerine de Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri dayak iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Eli sargılı bir şekilde bugün okula gelen M.A., okulun bahçesinde sıra dayağına çekildiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"1 gün önce okuldan kaçmıştık. Okulumuzun maçı vardı, desteklemek için gittik. Bizim bir alt sınıfımız izin istemişti okul müdüründen, vermemişti. Biz de kaçtık. Hoca sabah kızdı. Bizi sıra dayağına çekti. Elimde, sopayla vurulduğu için doku zedelenmesi oluştu. Akşam hastaneye gittim. Sağlık raporu aldım ve şikayetçi oldum."

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ise, konunun henüz kendisine ulaşmadığını belirterek, "Böyle bir şey varsa zaten bize gelir. Biz de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli incelemeyi yaparız. Arkadaşımız zaten vekil olarak görevini yürütüyor" dedi. Okul Müdürü Münür Dilbaz ise, DHA'nın konu ile ilgili görüşme talebini kabul etmedi.

DHA