Gündem Lisede tabancalı intihar!

Lisede tabancalı intihar!

Paylaş
Lisede tabancalı intihar!

Lisede tabancalı intihar!

Adana'da, lise öğrencisi M.Ş. sınıfta tabancayla intihar girişiminde bulundu. Tabancayı şakağına dayayarak tetiğe basan öğrenci ağır yaralandı.

Olay, saat 15.45 sıralarında Adana Emniyet Müdürlüğü yakınındaki 5 Ocak Lisesi'nde meydana geldi. Okulun 9- İ sınıfı öğrencisi olan M.Ş. teneffüs sırasında lisenin 3'üncü katındaki 10 TM-B sınıfına geçti. Sınıfta yalnız olduğu ve yanında götürdüğü, nereden bulduğu henüz belirlenemeyen tabancayı sağ şakağına dayayan M.Ş. tetiğe bastı. Silah sesi üzerine öğrencilerin ve nöbetçi öğretmenin kanlar içinde bulduğu öğrenci, ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Haberin Devamı

Olay sonrası öğrenciler büyük bir şok yaşarken, okul tatil edilip polis, olayla ilgili öğrencinin sınıf arkadaşları, öğretmenler ve rehber öğretmenin ifadelerine başvurdu. Durumu ağır olan M.Ş. tedavi altına alındı.

NEDEN KARŞILIKSIZ AŞK

Öte yandan M.Ş.'nin aşkına karşılık bulmadığı için olayı gerçekleştirdiği anlaşıldı. Sınıfından bir kız öğrencinin arkadaşlık teklifini reddetmesi nedeniyle bunalıma girdiği belirtilen M.Ş.'nin arkadaşları beden eğitimi nedeniyle bahçede iken sınıfa gidip tabancayı ateşlediği, olay öncesi de, "Sevenlere ibret olsun" yazılı bir not bıraktığı ortaya çıktı. Polis, öğrencinin olayda kullandığı 7.65 mm. çaplı tabancayı da incelemeye aldı.

Olay sonrası öğrenciler bahçede toplandı, bir öğretmen megafonla yaptığı konuşmada, üzücü bir olay yaşandığını, okulda derslerin tatil edildiğini duyurup, öğrencilerin olay yerine geçmemek üzere sınıflarına çıkıp çantalarını almalarını ve evlerine gitmeleri istedi.

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, lisede yaşanan olayın üzüncü verici olduğunu, son dönemlerde duygusal nedenlerle öğrencilerin kendilerini cezalandırdığı olayların yaşandığını belirterek, "Öğrencilerin silahı nasıl elde ettiği, okula nasıl getirdiği gibi konular da önemlidir. Bunun yanı sıra, öğrencilerin duygusal nedenlerle yaşadıkları bu tür eğilimlere karşı okulların rehberlik öğretmenlerinin yeniden eğitime alınması, ergenlik çağında bu tür eğilimler dikkate alınarak okullarda da tedbirlerin alınması gerekir. Hiçbir gencimizin duygusal veya başka nedenlerle bu tür eğilimlere girmelerini doğru bulmuyoruz" dedi.

Haberin Devamı