Gündem Liseli İlayda raylarda can verdi

Liseli İlayda raylarda can verdi

Paylaş
Liseli İlayda raylarda can verdi

Uşak'ta kulaklıkla müzik dinleyen lise öğrencisi 16 yaşındaki İlayda Topbay'a, demiryolundan geçerken, yük treni çarptı. İlayda olay yerinde can verdi

Kaza, bugün saat 07.20 sıralarında, Uşak'ın Halk Konutları mevkiinde meydana geldi. Sabah okula gitmek için evden çıkan Uşak Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi İlayda Topbay, 1 kilometre uzaklıktaki hemzemin geçitten geçmek yerine rayların üzerinden yola çıkmak istedi.

Üzerindeki kıyafetin kapişonunu başına geçirip kulaklıkla müzik dinleyen Topbay'a, İzmir'den Afyonkarahisar yönüne giden 34390 sayılı yük treni çarptı. Defter ve kitapları tren yoluna saçılan genç kız olay yerinde can verdi.

Trenin makinisti S.K. ve yardımcısı N.G. gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, savcının incelemesi sonrası tren başka bir makinistle Afyonkarahisar'a doğru yola çıktı.

BABASI TCDD'DEN EMEKLİ

Bu arada, İlayda Topbay'ın babası Ramazan Topbay'ın da TCDD Uşak Garı'nda müfettiş olarak görev yaptığı, iki ay önce emekliye ayrıldığı öğrenildi. Genç kızın ölümü, okul yönetimini ve arkadaşlarını da yasa boğdu.

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK (DHA)