Türkiye (Son Dakika) Liseli kıza tecavüz davasında 6 tahliye

Liseli kıza tecavüz davasında 6 tahliye

Paylaş
Liseli kıza tecavüz davasında 6 tahliye

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, zorla tecavüz ettikleri liseli kızın görüntülerini kameraya çekip şantajla fuhşa zorladıkları iddia adilen 11 sanığın ilk duruşmasında 6 sanık tahliye edildi. Fuhuş tuzağına düşürülen liseli kız başından geçenleri gözyaşları içinde anlattı

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "cinsel istismar, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, özel hayatı ihlal, fuhşa teşvik ve şantaj " suçlarından 24’er yıla kadar hapsi istenen Ş.D. (33), K.T. (20), R. D. (18) ve H.Z. (41) ile para karşılığı yaşı küçük kızla ilişkiye girdikleri iddia edilen E.Ü. (20), S.B. (25), T.O.(35), İ.E.(33), L.E. (31), Y.H. (21) ve B.K. (20) ilk kez hakim karşısına çıktı. Mustafakemalpaşa ilçesinde, 2 yıl önce tuzağa düşürdükleri 17 yaşındaki lise öğrencisi B.C’ye zorla tecavüz ettikten sonra kamera görüntüleri ile şantaj yapıp fuhşa zorlamakla suçlanan sanıklar haklarındaki iddiaları yalanladı.

Haberin Devamı

"PARAYI MAĞDUREYE VERİYORDUM"

Tutuklu sanıklardan K.T. mağdure ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini anlatarak, "Mağdure diğer sanıklarla da kendi isteğiyle ilişkiye girdi. Hatta mağdure kendisine az para verdiklerini belirterek parayı benim almamı istiyordu. Ben de müşterilerden aldığım paranın hemen hemen tamamını ona veriyordum. Ben uyuşturucu bağımlısı olduğum için kendime sadece uyuşturucu parası kadar miktarı ayırıyordum. Gerisini mağdureye veriyordum" dedi.

"BİSKÜVİ YEDİ, BENİ ÖPMEYE BAŞLADI"

Diğer sanıklarla birlikte 8 aydır tutuklu olduğunu söyleyen Y.H., "Ayrı köylüm olan H.Z., 19 yaşında üniversiteli bir kız olduğunu, onunla birlikte olup olmayacağımı sordu. Ben de kabul ettim. Kumlukalan diye bir yere gittik. Arabadan herkes indi. Kız bisküvi yedi. Beni öpmeye başladı. Ben de karşılık verdim. Birliktte olduk. K.T.’ye 150 lira verdim. Zorla yapmadım. Kızın yaşının küçük olduğunu da bilmiyordum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"MAĞDURE SEKS BAĞIMLISI"

Cep telefonuyla görüntü çektiği iddia edilen B.K. ise şöyle ifade verdi: "Ben mağdure ile zorla ilişkiye girmedim. ilişki anında görüntü çektiğim iddiaları ise doğrudur. Çünkü bunu mağdure kendisi istedi. Görüntü çekip çekmeyeceğimi ona sordum. Mağdure, ‘Sonra silecekseniz çekin’ dedi. Mağdure seks bağımlısıdır. İddiaları asılsızdır".

"AĞAÇLIK ALANDA İLİŞKİYE GİRDİM"

Mustafakemalpaşa Adliyesi’nde psikolog huzurunda talimatla ifade veren B.C. ise, "B.K. ile ağaçlık alanda ilişkiye girdim. Daha sonra ilişkimiz devam etti. Diğer sanıklardan E.Ü. ile ilişkiye girdiğimde B.K., telefonla görüntü çekti. Ellerinden kaçmak istedim. Boğazımı ve ellerimi tuttular, zorla ilişkiye girdiler. K.T. ve Ş.D de beni başka erkeklerle ilişkiye girmem için zorluyorlardı. Görüntülerim olduğu için beni tehdit ediyorlardı. Korkumdan yaşadıklarımı kimseye anlatamadım" dedi.

6 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Mağdurenin annesi B.C. ile babası O.C. de sanıkların hapsinin cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanıklar S.B., T.O., İ.E., Y.H., L.E. ve R.D.’nin üzerine atılı suçun vasfının değişme ihtimaline karşılık tahliyelerine karar verdi. Ayrıca mağdur B.C.’nin cep telefonun mesaj dökümünün istenmesine hükmeden mahkeme, davayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Haberin Devamı

İHA