Gündem Liseli kızı yakana müebbet!

Liseli kızı yakana müebbet!

Paylaş
Liseli kızı yakana müebbet!

Liseli kızı yakana müebbet!

Çorum'da aşkına karşılık vermeyen 16 yaşındaki Nilgün Erkmen’i sokak ortasında benzin döküp yakarak ölümüne neden olan 19 yaşındaki Osman Karakuş hakkında Cumhuriyet savcısı ‘canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

Haberin Devamı

Olay geçen Mayıs ayında meydana geldi. İşsiz olan Osman Karakuş, Mehmetçik Lisesi 1’inci sınıf öğrencisi Nilgün Erkmen’e arkadaşlık teklif etti. Ancak genç kız bu teklifi kabul etmedi. Bir gün sonra okula giden Erkmen’in önünü kesen Karakuş “Neden benim arkadaşlık teklifimi kabul etmiyorsun” diyerek yanında getirdiği pet şişe içindeki benzini liseli kızın üzerine dökerek ateşe verdi. Sokak ortasında alevler içinde kalan genç kıza çevredeki vatandaşlar müdahale ederek, alevleri söndürdükten sonra Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Başında ve göğüs bölgesinde yanıklar oluşan Nilgün Erkmen, hayati tehlikesi bulunduğu için yanık servisi olan Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

‘BENZİNLİKTEN BENZİN ALIP BEKLEDİM’

Olayın ardından kaçan Osman Karakuş ise kısa sürede yakalandı. Poliste verdiği ifadesinde Nilgün Erkmen’i sevdiğini söyleyen Karakuş şunları anlattı:
“Kendisini daha önceden tanıyordum. Onunla beraber olmak istiyordum. Arkadaşlık teklif ettim. Ancak kabul etmedi. Bir gün sonra bir benzinliğe gidip, arabanın benzini bitti diyerek pet şişeyle benzin aldım. Hazırlıklı olarak yolda onu beklemeye başladım. Geldiğini görünce yoluna çıkıp yine teklif ettim. Benimle arkadaş olmayacağını ve böyle bir hata yapmayacağını söyledi. Çok sinirlendim ve benzini üzerine döküp ateşe verdim.”
Osman Karakuş, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hastanede tedavi altında tutulan Nilgün Erkmen ise, laydan 9 gün süren yaşam mücadelesini yitirdi.

‘BENZİN DÖKMEYE DEVAM ETMİŞ’

Olayın ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, Osman Karakuş hakkında hazırladığı iddianamesini tamamladı. Savcı toplanan delil ve dinlenen tanıkların beyanlarını dikkate alarak, Karakuş’un genç kızın üzerine benzin döküp ateşe verdikten sonra da alevlerin çoğalması için Erkmen’in üzerine benzin dökmeye devam ettiğini belirtti. Cumhuriyet Savcısı, sanığın ‘canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ‘ağırlaştırılmış ömür boyu hapis’ cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Osman Karakuş’un yargılanmasına Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilerleyen günlerde başlanacağı belirtildi.

Kemal KARADAĞ/DHA

Haberin Devamı