Gündem Liseli kızların taciz isyanı

Liseli kızların taciz isyanı

Paylaş
Liseli kızların taciz isyanı

Okula 10 kilometre mesafedeki yurtta kalan Batmanlı kız öğrenciler minibüste taciz edildiklerini söyledi

Batman'daki liselerde eğitim- öğretim gören ve Hasankeyf yolu üzerindeki kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki yurtta barındırılan kız öğrenciler, okula gidip gelirken bindikleri minibüslerde tacize uğradıklarını söyledi, sorunlarını Vali Ahmet Turhan'a anlatmak için Valilik önünde toplandı. Vali Turhan, 2 kız öğrenciyi makamında kabul ederek sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı

VELİLER DE DESTEK VERDİ

Merkeze bağlı köylerden gelerek Batman'daki çeşitli liselerde eğitim alan ve barınma sorunu nedeniyle kent merkezine 10 kiloletre uzaklıktaki Hasankeyf yolu üzerindeki 75'inci Yıl Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Okulu'nda (YİBO) kalan 150 kız öğrenciden 75'i, servis sorunu yaşadıkları gerekçesiyle sorunlarını Vali Ahmet Turhan'a anlatmak için Valilik önünde toplandı.

Bazı velilerin de kendilerine destek verdiği kız öğrenciler, 6 ay önce ödenek yokluğunun gerekçe gösterilerek Milli Eğitim Müdürlüğü'nün servisi kaldırdığını söyledi. Öğrencilerden, Leyla Atalay, "Servis olmadığı için akşam karanlığında dağılıyoruz. Ailem köyde kalıyor. Şehir içi minibüslerde tacizlere maruz kalıyoruz. Bu sorunu çözsünler" dedi.

Haberin Devamı

ARTIK GÜCÜMÜZ KALMADI

Adını söylemek istemeyen bir kız öğrenci de şunları söyledi: "Artık eğitime devam edecek gücümüz kalmadı. 20 kız arkadaşımız servis olmadığından dolayı okulu bıraktı. Bunlardan birkaç arkadaşımız henüz 15 yaşında evlenmek zorunda kaldı. Daha önce servisle YİBO'dan okulumuza gidiyorduk. Servis, ücret ödenmediği için devam etmedi. Okuldan hava karardıktan sonra dağılıyoruz. Bindiğimiz minibüslerde zaman zaman tacizlere uğruyoruz. 'Haydi kızlar okula' diyorlar. Biz okumak istiyoruz ama bir servis bile tahsis etmiyorlar."

'SORUNU ÇÖZECEĞİZ'

Batman Valisi Ahmet Turhan, kız öğrencilerden 2'siyle makamında görüştü. Öğrencilerin servis sorununun çözümü için 2 hafta önce talimat verdiğini belirten Turhan, "Batman'da yurt sıkıntısı yüzünden riski bile göz önünde bulundurarak kızların okuması için YİBO'da barındırdık. Bu geçici bir çözümdü. Valilik binası bitişiğinde 300 kişilik yurt kararı aldık. Ödenek temin edildikten sonra kısa sürede tamamlayacağız. Bu kızlarımız da bu yurtta kalacak. Eğitimin sorunlarına önem veriyorum. Ödenek yüzünden kız öğrencilerin sıkıntıları olduğunu biliyordum. Bu süreçte de gerekli yerlere talimat verdik. Kısa sürede çözecekler" dedi.

Vali Turhan'dan sorunlarının çözümü yönünde söz alan kız öğrenciler daha sonra dağıldı.

Haberin Devamı

Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN,(DHA)