Eğitim - Kariyer Liseli Mert'ten büyük başarı! 3 dalda da birinci oldu

Liseli Mert'ten büyük başarı! 3 dalda da birinci oldu

Paylaş
Liseli Mert'ten büyük başarı! 3 dalda da birinci oldu

İzmirli lise öğrencisi Mert Ege Arıcı, hastalıkların teşhis ve tedavisinde kullanılan antikorların tanınması ile saflaştırılmasına yönelik projesiyle uluslararası Mostratec proje yarışmasında üç dalda birincilik kazandı

Özel Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları 11. sınıf öğrencisi Mert Ege Arıcı, "Antikor Tanınması ve Saflaştırılmasına Yönelik Polimerik Membran Sistem Geliştirilmesi" adlı çalışmasıyla Brezilya'da 23-27 Ekim'de düzenlenen Mostratec proje yarışmasında ''biyokimya'' kategorisinde birincilik, Türk katılımcılar arasında ''en iyi proje'' ve ''en iyi uluslararası proje'' ödüllerine layık görüldü.

Mert Ege Arıcı, okulda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada dünyada çok sayıda insanın Alzheimer, kanser, diyabet gibi hastalıklarla mücadele ettiğine dikkati çekti. Bu hastalıkların teşhis ve tedavisinde antikorların kullanıldığını aktaran Mert Ege Arıcı, projesiyle bu tedaviyi daha ekonomik bir şekilde sunmayı amaçladığını söyledi.

'SAFLAŞTIRILMASI MALİYETİ DÜŞÜRÜYOR'

Mert Ege Arıcı, bir yıl önce başladığı proje çalışmasında ekibindeki öğretmenleriyle kaynak taraması ile çeşitli laboratuvarlarda çalışmalar yaptığını, antikorların tanınması ve saflaştırılması için yeni bir malzeme geliştirdiği kaydetti.

Yarışmaya 800'den fazla projenin katıldığını ifade eden Mert Ege Arıcı "Geliştirdiğim polimer tabanlı yeni membran, antikorların saflaştırılmasının maliyetini düşürüyor. Bundan sonra kimyaya olan ilgimi devam ettirmek ve bu yönde çalışmalar yapmak istiyorum'' dedi.

Haberin Devamı