Gündem Liseli Yüksel toprağa verildi

Liseli Yüksel toprağa verildi

Paylaş
Liseli Yüksel toprağa verildi

İzmir'de iki gün önce tren önüne atarak yaşamanı son veren, Yüksel Sesgir'in tabutuna Karşıyaka bayrağı ve Galatasaray atkısı konuldu

Bornova Anadolu Lisesi son sınıf öğdencisi olan 17 yaşındaki Yüksel Sesgir, tek başına geldiği istasyonda, beklemeye başladı. Bir süre sonra üzerindeki montunu çıkararak ağacın altına bırakan Sesgir, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında Karşıyaka yönünden gelen banliyö treninin önüne atlayıp intihar etti.

CEBİNDEN ÇIKAN NOT

Yüksel Sesgir’in, ağaç altındaki montunun cebinden çıkan bir sayfalık intihar notunda "Ben daha 17 yaşındayım ama köpek gibi aşığım. Baba beni affedin, böyle birşeyi yapabileceğimi hiç düşünmezdim. Özge’yi çok seviyorum. Onun bir suçu yok. Ona kızmayın sahip çıkın" yazan not bulundu.

Tabutun üzerine Türk ve Karşayaka Bayrağı, Galatasaray atkısı ve bir demet çiçek ile fotoğrafı konan Yüksel Sesgir’in tabutu, cenaze namazının kılınacağı Bostanlı Camii’ne getirildi.

LİSELİNİN CEBİNDE KAHREDEN NOT

Yüksel Sesgir’i son yolculuğuna uğurlamak için, yakınları, okul arkadaşları ile sınıf öğretmenleri törene katıldı. Cenazenin getirilişi sırasında, Sesgir’in sınıf arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

Cenaze namazı kılınırken, ayakta güçlükle duran baba Mustafa Cemil Sesgir’e yakınları destek verdi. Cenaze namazı boyunca gözlerini oğlunun tabutuna konan fotoğraftan ayırmayan baba Sesgir, sürekli gözyaşlarını sildi.

Karşıyaka Bostanlı Camii’nde kılınan öğle namazı ardından Yüksel Sesgir, Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi. Yüksel Sesgir’in intihar notunda adı geçen "Özge" nin cenazeye gelip gelmediği öğrenilemedi.

Bahri KARATAŞ-Mustafa OĞUZ/DHA