Eğitim - Kariyer BM simülasyonunda buluşup dünya sorunlarını tartıştılar

BM simülasyonunda buluşup dünya sorunlarını tartıştılar

Paylaş
BM simülasyonunda buluşup dünya sorunlarını tartıştılar

Birleşmiş Milletler'in içerik ve şekil olarak bir simülasyonu olan Model Birleşmiş Milletler (MUN) Konferansı Nişantaşı Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Ağırlıklı olarak liseli öğrencilerden oluşan katılımcılar dünyanın sorunlarına kendi bakış açılarından çözüm yolları geliştirdi

Dili İngilizce olan ve Cağaloğlu Lisesi başta olmak üzere 20’den fazla lisenin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte üniversiteli öğrenciler de yer aldı. Her öğrencinin bir Birleşmiş Milletler ülke ve kurumunu temsil ettiği konferansta gençler gerçek dünya meselelerini tartıştı. Dünyanın pek çok yerinde de düzenlenen etkinlik Birleşmiş Milletler’in bir simülasyonu olarak anılıyor ve genellikle konferans, forum veya panel şeklindeki toplantılardan oluşuyor.

Haberin Devamı

'GENÇLERİN ORTAK AKIL KULLANMASI ÇOK ÖNEMLİ'

Gençlerin dünyanın ortak sorunlarına çözüm bulmak için bir araya gelmesinin çok güzel olduğunu belirten Nişantaşı Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Elif Çepni, "Bilgi teknolojilerini ve İngilizce kullanmayı bilen her arkadaşım dünyanın değişik köşelerindeki insanlarla iletişime geçebiliyor ve biz buna üçüncü küreselleşme ayağı diyoruz. Ortak sorunlarımız var. Dünya hızla değişiyor ve bazı konularda kötüleşiyor. Genç arkadaşların bu sorunlara çözüm üretmek için çalışmalarını ve ortak aklı kullanmalarını çok önemsiyorum" dedi.