Eğitim - Kariyer Liseliler yaz tatilinde kodlamayı öğreniyor

Liseliler yaz tatilinde kodlamayı öğreniyor

Paylaş
Liseliler yaz tatilinde kodlamayı öğreniyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) İzmir ekibi robotik ve kodlama eğitimi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan Yaz Okulu kursları ile devam ediyor. Kurs bünyesinde endüstriyel robotu programlamayı öğrenen lise öğrencileri, geleceğin mesleklerine de şimdiden adapte oluyor. Öğrenciler robota nasıl işlev katılacağını, nasıl programlanacağını ve hangi amaçlar için kullanılacağını öğreniyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir’de 17 ilçede robotik kodlamayla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

İnsansız teknolojinin önemine değinen Ömer Yahşi, "Bu çocuklara robotik kodlamayı anlatmaya ve bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Öğrencilerin kurslara ilgisi yoğun. Merkezdeki okulların yanı sıra dezavantajlı bölgelerde, köy okullarında gelemeyen öğrencilerimize mobil araçlarla robotik kodlamayı götürmek için mobil araçlar dizayn ettik. Onlara da ulaşıyoruz" diye konuştu.

'DONANIMLI HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Yaz tatilinden fedakarlık yaparak çalışmalara katılan öğrencilerin taleplerini karşılamak için çalıştıklarını söyleyen Ömer Yahşi, "Biz de bu talepleri karşılamak için özel sektörde bulamayacakları materyallerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzmanların anlattığına göre gelecekte fabrikalardan tutun da birçok yerde artık insansız araçlar hizmet verecek. Biz de bu kapsamda öğrencilerimizi donanımlı hale getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

DHA