Gündem Liselileri sünnet ettiler!

Liselileri sünnet ettiler!

Paylaş
Liselileri sünnet ettiler!

Ağrı Patnos'ta, bugüne kadar çeşitli nedenlerle sünnet ettirilemeyen 50 lise öğrencisine toplu sünnet yapıldı

Ağrı’nın Patnos İlçesinde Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sünnet şöleninde, bugüne kadar çeşitli nedenlerle ailelerinin sünnet ettiremediği 50 lise öğrencisi sünnet edildi. Yaşları 16 ila 18 arasında değişen liselilerin kirveliğini Kaymakam Tuncay Dursun ile, okul müdürü Veysi Durak yaptı.

'KİRVEM MÜDÜRÜM OLSUN'

Haberin Devamı

Sünnet olmayan erkek öğrenciler için Patnos Endüstri Meslek Lisesinde ‘Kirvem Müdürüm olsun’ adı altında sünnet şöleni düzenlendi. Sünnet olacak öğrenciler, geçen cuma günü karne almadan önce Patnos Devlet Hastanesi'ne götürülerek, acil serviste Başhekim Sadrettin Aslan ve Dr. Güneş Kıldırgıcı’nın denetiminde sağlık personeli tarafından sünnet edildi. Öğrenciler daha sonra Endüstri Meslek Lisesi’nin pansiyon bölümüne getirilerek, süslenmiş yataklara yatırıldı.

SÜNNETSİZ ÖĞRENCİ KALMADI

Burada düzenlenen törende konuşan Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Veysi Durak, bugüne kadar maddi imkansızlık ve çeşitli nedenlerle sünnet olamayan öğrencileri, yaşları daha fazla ilerlemeden sünnet ettirmeyi amaçladıklarını belirtti. Lise Müdürü Veysi Durak, ‘Kirvem Müdürüm olsun’ kampanyası sayesinde okullarında sünnetsiz öğrenci kalmadığını söyledi.

YATAKLARI BİLE SÜSLENDİ

Haberin Devamı

Şölene katılan davetliler, süslenmiş yataklarda yatan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Sünnet olan çocuklara ve davetlilere kavurma, pilav ve cacık ikram edildi. Sünnet çocuklarına ‘geçmiş olsun’ diyen Kaymakam Tuncay Dursun, okul yönetimine de bu çalışma nedeniyle teşekkür etti.

Semih YARDIMCI/PATNOS (AĞRI), (DHA)