Yaşam Liselilerin rock yarışı

Liselilerin rock yarışı

Paylaş
Liselilerin rock yarışı

İstanbul Maltepe Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Rock'n Purple Liselerarası Müzik Yarışması sonuçlandı. Birinci, Alman Lisesi&Avusturya Lisesi oldu

Jürisinde Volkan Sönmez, Feyyaz Kuruş, ve Aydilge gibi pek çok başarılı ismin bulunduğu yarışmanın finalinde ünlü sanatçı Pamela muhteşem bir konser verdi.

Haberin Devamı

İstanbul genelinde 86 lisenin öğrencisinin katıldığı ve 17 gündür kıyasıya rekabetin devam ettiği “Rock’n Purple” sonuçlandı.

Öğrencilerin akademik gelişimi kadar bireysel yeteneklerine de önem verilmesi gerektiği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan İstanbul Maltepe Üniversitesi, lise öğrencilerine, müzik alanındaki yeteneklerini geliştirmesi için inanılmaz bir fırsat sunarak yarışmada birinci olan gruba profesyonel bir single albüm ve klip imkanı veriyor.

Türkiye’nin yeni Rock Grubu Yıldızları Alman Lisesi & Avusturya Lisesi’nden…

Bu yıl 2.’si gerçekleştirilen ve gelenekselleşen yarışmada finale kalan yedi farklı lisenin Rock Grupları dün jüri karşısındaydı.

“Rock’n Purple”ın bu yılki jürisinde yine alanında uzman kişiler vardı. Finale kalan öğrenciler performanslarını, Planeur Grubu, Barlas Erinç, Feyyaz Kuruş, Hakan Özlücan, Volkan Sönmez, Ahmet Çelenk, Hepgül Özdemiroğlu, Eyüp Dirlik, Aydilge, Zeki Güner ve Mehmet Akbay’ın karşısında sergiledi.

Haberin Devamı

Finale kalan yedi lisenin performansları sona erdiğinde jüri kararını vermek için salondan ayrıldı. Jüri karar verirken sahnede ise ünlü Rock şarkıcısı Pamela vardı. Dansları ve sahne şovuyla öğrencileri coşturan Pamela, Rock Gruplarının heyecanını paylaşarak onlara destek verdi.

Galatasaray Lisesi öğrencileri üçüncü olarak birer cep telefonu kazandı ve ödüllerini Kral Pop Genel Koordinatörü Mehmet Akbay’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci olan müzik grubu ise Moda Mimar Sinan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ndendi. İkinci olan grup öğrencilerinin ödülü diz üstü bilgisayar oldu ve ödüllerini İstanbul Maltepe Üniversitesi Genel Sekreteri H.Vedat Çakırca verdi.

Türkiye’nin yeni Rock Grubu yıldızları yani Rock’n Purple’ın birincisi Alman Lisesi&Avusturya Lisesi oldu. Salonun tamamından büyük alkış alan grup, ödüllerini İstanbul Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen’in elinden aldı.

Alman Lisesi&Avusturya Lisesi Öğrencileri, şimdiden büyük ödül olan profesyonel single albüm ve klip heyecanını yaşadıklarını söylediler.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı