Siyaset Listeler teslim edildi
Paylaş
Listeler teslim edildi

Partiler milletvekili aday listelerinin teslim edilmesi için son saat olan 17.00'yi beklemeden 1,5 saat kala YSK'ya sundu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, partisinin adaylarını içeren dosyaları sunmak üzere Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) geldi.

Haberin Devamı

12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine ilişkin partilerin aday listelerinin YSK'ya teslim etmeleri için tanınan süre, saat 17.00'de sona eriyor.

Siyasi partiler, süre azaldıkça adaylarına ilişkin listeleri YSK'ya getirmeye devam ediyor. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İpek de partisinin seçimlerdeki adaylarına yönelik listeyi YSK'ya sunmak için binaya geldi. İpek'in beraberinde adayların bilgilerini içeren bir koli evrağı da YSK'ya getirdiği görüldü.

ERDOĞAN 18.00'DE AÇIKLAMA YAPACAK

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, “Listeler saat 17.00'de internet sitemizde açıklanacak, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan saat 18.00'de parti genel merkezinde basın açıklaması yapacak” dedi.

Haberin Devamı

İpek, 12 Haziran genel seçimlerinde partilerinin göstereceği adaylara ilişkin listeyi YSK'ya sunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çok uzun bir çalışmadan sonra listelerini tam ve eksiksiz olarak YSK'ya teslim ettiklerini belirten İpek, “12 Haziranda inşallah bu listelerimizle seçimlere gireceğiz. Milletimize, memleketimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

İpek, 23. dönem parlamentosunun “muhteşem işler yaptığını”, Anayasa değişiklikleri de yaparak 4 yılı dolu dolu geçirdiklerini ifade etti. Seçimden sonrada yeni dönemde oluşacak parlamentonun da iyi işler yapacağını ümit ettiğini belirten İpek, “Bir kısım değişimler oldu. 22. dönemden milletvekili arkadaşlarımızda bu dönemde 24. dönemdeki listelere girdiler. Daha fazla konuşmuyorum çünkü saat 18.00'de Genel Merkezimizde Genel Başkanımız geniş bir açıklama yapacak. Listeler saat 17.00'de internet sitemizde açıklanacak, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan saat 18.00'de parti genel merkezinde basın açıklaması yapacak” diye konuştu.