Spor Liverpool 1-0 Beşiktaş

Liverpool 1-0 Beşiktaş

Paylaş
Liverpool 1-0 Beşiktaş

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Liverpool'a konuk oldu. Beşiktaş, 85. dakikada penaltıdan yediği golle 1-0 yenildi. Kartal, umudunu 26 Şubat Perşembe günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak rövanş maçına bıraktı

Siyah beyazlılar Anfield Road'da istediğini almak üzereyken maçın 85. dakikasında gelen golle yıkıldı. UEFA Avrupa Ligi ikinci turu ilk maçında Beşiktaş , iyi oynadığı karşılaşmanın son dakikalarında gelen golle Liverpool 'a 1-0 boyun eğdi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın tek golü 85. dakikada Mario Balotelli'nin kullandığı penaltıdan geldi. Siyah beyazlılarda Ersan Gülüm ve penaltıya sebebiyet veren Motta ikinci maç öncesinde cezalı duruma düştü.

8-0'I UNUTMUŞ İKİ TAKIMIN KAZANMA MÜCADELESİ

Kuralar çekildiği andan itibaren 7 yıl önceki 8-0'lık mağlubiyet ile anılan Liverpool-Beşiktaş maçı bekendiği gibi ne intikam,ne de Liverpool'un aynı oyunu tekrarlama maçı oldu.Sahada turu geçmek için avantaj yakalamak isteyen iki takımın başa baş bir mücadelesi vardı. İlk yarısı 0-0 biten mücadelenin akılda kalan iki pozisyonu Demba Ba ve Livepool'dan Moreno'dan geldi.35.dakikada Olcay'ın ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Demba Ba'nın vuruşunu kaleci Mignolet kornere çeldi.43.dakikada ise Moreno'nun yaklaşık 35 metreden çektiği harika şutu kaleci Cenk Gönen kornere attı. İlk yarıda Beşiktaş adına Gökhan Töre,Demba Ba,Atiba,Cenk Gönen ve Ersan öne çıkan isimler olurken Sosa beklenen performansın çok çok altında kaldı. Liverpool takımında ise özellikle Sturridge Motta'ya attığı çalımlarla Liverpool'u ayakta tutmaya çalışırken önemli sayılacak iki pozisyonda kaleci Cenk'e takıldı.

Haberin Devamı

PENALTI PLANLARI BOZDU

İkinci yarıda teknik direktörlerin oyuncu değişiklikleri ile maça hakim olma isteği vardı.Liverpool bu devrede oyunun büyük bir bölümünde kontrolü elinde tutarken atakları olgunlaştırmadaki becerisi eksik kaldı.Beşiktaş ise rakibin bir kaç hatasında bulduğu kontra atakları pozisyona çeviremeden harcadı. Karşılaşmadan en azından beraberlikle ayrılmayı düşünen Beşiktaş'ın planı 85.dakikada gelen penaltı golü ile bozukdu.Ceza sahasında Motta'nın İbe'te müdahalesi ile kazanılan penaltıyı Balotelli gole çevirerek takımını galibiyete taşıdı.

ATINÇ SÜRPRİZİ

Beşiktaş teknik direktörü Slaven yedek kulübesinde stoper bulundurmadı. Miloseviç'in sakatlanmasından sonra Uefa'ya bildirilen kadroda tek yedek stoper olarak kalan Atınç Slaven Biliç tarafından 18 kişilik kadroya alınmadı. Olası bir sakatlık veya kart durumunda Necip'i stoperde oynatmayı düşünen Hırvat hoca Atınç'ın yerine Opare'yi yrdrk kulübesinde oturtturdu.

Haberin Devamı

8 YIL ÖNCEKİ KADRODA BİR TEK SERDAR KURTULUŞ VARDI

Beşiktaş ile Liverpool 8 yıl önce Şampiyonlar Ligi grup maçlarında karşı karşıya gelmişlerdi.İstanbul'da oynanan maçı Beşiktaş 2-1 kazanırken Liverpool'da oynanan 2.maç skoru ile tarihe geçmişti.8-0 Liverpool'un galibiyeti ile biten maçta oynayan futbolculardan sadece Serdar Kurtuluş bu akşamki maçta 90 dakika sahada kaldı.

ANFIELD ROAD'DA 2600 BEŞİKTAŞTLI

Liverpool Beşiktaş maçını İngiltere'nin şehirlerinden,Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen 2600 Beşiktaş taraftarı seyretti.Siyah beyazlı taraftarlar maç boyunca hiç susmayarak takımlarına destek oldu.

MAÇ BİTTİ

Liverpool 1-0 Beşiktaş

85' GOL Balotelli'nin penaltıdan bulduğu golle Liverpool Beşiktaş karşısında 1 - 0 öne geçti. Dakika 85.

72' Olcay Şahan'ın yerine Kerim Frei oyunda.

Liverpool'da Lovren, Olcay Şahan'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

49' Beşiktaş defasında yaşanan anlaşmazlık sonrası Liverpool mutlak bir gol fırsatını kaçırdı.

Haberin Devamı

İkinci 45 dakika başladı

İLK YARI SONUCU

Liverpool 0-0 Beşiktaş

35' Karşılaşmanın 35. dakikada, siyah-beyazlıların kontraatağında Olcay Şahan'ın ara pasıyla kaleci Mignolet'le karşı karşıya kalan Demba Ba'nın vuruşunda kaleci topu ancak kornere çeldi. .

Sahaya dışarıdan giren 3 kişi nedeniyle oyuna kısa bir süre ara verildi. UEFA kuralları gereği kameralar o anlarda çekim açısını değiştirdi.

10' Karşılaşmanın ilk 10 dakikası 0-0 beraberlikle geçti

1' Ve maç başladı...

Beşiktaş'ın Liverpool ile oynayacağı maçta görev yapacak onbir kişilik kadrosu belli oldu.

Siyah-Beyazlılar mücadeleye; Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Ersan Gülüm, Ramon Motta, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Gökhan Töre, Jose Sosa, Olcay Şahan ve Demba Ba onbiriyle çıkacak.

Yedekler: Enes Fidayeo, Daniel Opare, Necip Uysal, Tolgay Arslan, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup ve Mustafa Pektemek

Liverpool: Mignolet, Sakho, Moreno, Skrtel, Emre Can, Allen, Coutinho, Henderson, Lallana, Ibe, Sturridge

Haberin Devamı