Spor Liverpool maaş yükünden kurtuluyor

Liverpool maaş yükünden kurtuluyor

Paylaş
Liverpool maaş yükünden kurtuluyor

Liverpool'un yeni sahibi Fenway Sports Group, takımdaki yüksek maaşlı oyuncuları göndererek mali dengeyi sağlamak istiyor

Kenny Dalglish'in göreve gelmesinden sonra büyük bir değişim yaşayan ve oynadığı futbolla sezonu iyi bir netice ile tamamlayan Liverpool'da kulübün yeni sahipleri, takımdaki yüksek maaşlı oyuncuları göndererek transfere fon açmayı amaçlıyorlar.

Transfer döneminde Sunderlandli Jordan Henderson, Aston Villalı Ashley Young ve Stewart Downing gibi isimlerle ilgilenen Liverpool'da kulübün patronu Jonh W. Henry, Joe Cole ve Milan Jovanovic gibi yüksek ücretli oyuncuları göndererek transfere ayrılan fonu artırmayı planlıyor.

Premier Lig kulüpleri arasında oyuncularına en yüksek maaşı ödeyen 4. kulüp olan Liverpool, bu yolla ağır mali yükü hafifletmeyi amaçlıyor.

Cole ve Jovanic'in yanısıra gönderilmesi düşünülen oyuncular arasında Konchesky ve Paulsen de bulunuyor. Alberto Aquilani'nin geleceği ise belirsizliğini sürdürüyor.

Liverpool, oyuncu için Roma'ya kalan son taksidini 5 milyon Euro olarak öderken, Juventus'un oyuncu için yalnızca 7 milyon Euro önermesi kulüpte sıkıntı yarattı.

Haberin Devamı