Spor Liverpool Roma maç özeti izle: Salah'ın golleri maça damga vurdu

Liverpool Roma maç özeti izle: Salah'ın golleri maça damga vurdu

Paylaş
Liverpool Roma maç özeti izle: Salah'ın golleri maça damga vurdu

Liverpool Roma maçı izleyenlere seyir zevki yaşattı. Maçta tam 7 gol vardı ve Salah'ın performansı mücadeleye damga vurdu. Liverpool Roma maçının geniş özetini izlemek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Şampiyonlar Ligi yarı final maçında dün akşam futbolseverler resmen futbola doydu. Kendi evinde Roma'yı ağırlayan Liverpool, gol oldu yağdı. Liverpool deyim yerindeyse ilk maçra Roman'nın fişini çekti sahadan 5-2'lik skorla ayrıldı.

SALAH MAÇA DAMGA VURDU

Eski bir Roma'lı olan Muhammed Salah, maça damga vuran futbolcu oldu. İngiltere'de yılın futbolcusu seçilen Salah 2 gol 2 asist yaparak resmen devleşti.

ROMA'NIN İŞİ YİNE MUCİZELERE KALDI

Çeyrek final mücadelesinde Barcelona ile karşılaşıp deplasmanda 4-1 yenilen Roma kendi evinde adeta şahlanıp rövanş maçında İspanyol ekibini 3-0 yenerek bir üst tura çıkmayı başarmıştı. Roma şimdi aynı şeyi Liverpool karşısında yapmak istiyor.

Liverpool Roma maçını izlemek için aşağıdaki linke tıklayınız.

LİVERPOOL ROMA MAÇ ÖZETİ

İLK 11'LER

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Milner, Oxlade-Chamberlain, Salah, Mane, Firmino

Roma: Alisson, Fazio, Manolas, Jesus, Florenzi, De Rossi, Strootman, Nainggolan, Kolarov, Cengiz, Dzeko

MAÇTAN DETAYLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İngiliz tenın Roma takımını 5-2 mağlup ederek rövanş mücadelesi öncesi büyük avantaj yakaladı.

Anfield Road'ta oynanan dev maçın ilk yarım saatlik bölümü golsüz geçilirken, gol perdesini 35'inci dakikada Liverpool'un yıldız oyuncusu Mohamed Salah açtı. Salah'ın golüyle 1-0 öne geçen ev sahibi ekip, yine Mısırlı oyuncunun 45'inci dakikada kaydettiği golle farkı 2'ye çıkarttı ve ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da etkili başlayan Liverpool, Sadio Mane'nin 56'ncı dakikadaki golüyle farkı 3'e çıkarttı. Takımın golcü isimlerinden Roberto Firmino da 61 ve 68'inci dakikalarda sahneye çıkarak takımı adına 2 gol kaydederken, Lierpool karşılaşmanın bitimine 20 dakika kala 5-0 öne geçmeyi başardı.

İngiliz ekibi, 75'inci dakikada Salah'ın çıkması ile oyundan düşerken, Roma 81'de Edin Dzeko ile farkı 4'e indirdi: 5-1. 85'te penaltı kazanan İtalyan teye getirirken, aynı zamanda maçın skorunu da tayin etti: 5-2.

Rövanş mücadelesi, 2 Mayıs Çarşamba günü saat 21.45'te Roma Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

Cengiz Ünder'li Roma bir önceki turda deplasmanda 4-1 yenildiği Barcelona'yı 3-0'lık flaş skorla devirerek büyük bir sürprize atmış ve adını yarı finale yazdırmıştı.

Manchester City'yi iki maçta da yenerek yarı final biletini cebine koyan Muhammed Salah'lı Liverpool'da Roma'nın rakibi olmuştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final serisinin diğer ayağında ise Real Madrid ile Bayern Munih eşleşmişti.




Haberin Devamı