Gündem Lodos hayatı felç etti

Lodos hayatı felç etti

Paylaş
Lodos hayatı felç etti

İstanbul ve yurdun çeşitli bölgelerinde şiddetli lodos nedeniyle deniz ulaşımı ve hayat felç oldu

İstanbul'da şiddetli lodos deniz ulaşımını vurdu. Saat 11.00 itibari ile yapılamayan deniz otobüsü seferleri şöyle;

Haberin Devamı

* Bostancı - Kadıköy - Yenikapı - Bakırköy
* Kartal - Yalova hattı
* Kabataş - Adalar - Bostancı

Bu gece saatlerinden itibaren yarın Ege ve Batı Akdeniz bölgeleri başta olma üzere, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde lodos fırtınası beklendiği bildirildi. Yarın akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ilçeleri ve İstanbul'un batı çevreleri) ile Kuzey Ege kıyılarında, gece saatlerinde ise İstanbul başta olmak üzere Marmara bölge genelinde kuvvetli yağış öngörüldüğü kaydedildi. Vatandaşlardan ve ilgililerden, ani sel, soba zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

ÇANAKKALE'DE SAATTE 70 KİLOMETRE

Haberin Devamı

Çanakkale'de de hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodos nedeniyle adalara ulaşım durdu. Araba vapuru seferlerinde de iptaller yaşanıyor.

Çanakkale boğazında ve Kuzey Ege denizinde etkili olan lodos fırtınası, boğaz geçişi yapmak isteyen çok sayıda küçük tonajlı geminin de seyrini engelledi. Onlarca gemi Bozcada Ayazma koyu açıklarında fırtınanın dinmesini demirli olarak bekliyor.

Aralıklarla yağış da getiren şiddetli lodos, Lapseki-Gelibolu, Geyikli-Bozcaada, Kabatepe-Gökçeada arasındaki GESTAŞ’a ait feribot ve araba vapuru seferlerinin dün geceden buyana yapılamamasına neden oldu. Çanakkale-Eceabat arasında ulaşımı sağlayan araba vapuru seferleri ise normal olarak sürüyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, gün boyu etkili olacak lodosla birlikte sağnak yağış beklendiğini bildirdi.

Lodos bazı ağaçların dallarının kırılmasına de neden oldu. Çanakkale-Gökçeada arasında hizmet veren GESTAŞ’ın deniz otobüsü seferlerinin de bu sabah saat 07.00’den itibaren iptal edildiği öğrenildi.

BODRUM'DA DEV DALGALAR

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde ise saatteki hızı 60 kilometreyi bulan şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi. Dev dalgalar nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı, restoranların malzemeleri denize sürüklendi.

Haberin Devamı

Bodrum üç gündür süren kabus gibi sağanak yağmurun ardında sabah erken saatlerden itibaren de şiddetli lodosa teslim oldu. Saat 06.00 sıralarında başlayan ve öğle saatlerinde etkisini iyice arttıran lodosun saatteki hızı 60 kilometreyi aşarken açık denizde dalga yüksekliği 6 metreyi geçti. Güllük'ten İsrail'e kuru yük götüren gemiler çareyi Bodrum koylarına sığınmakta buldu. Bodrum'un Kumbahce ve Paşatarlası sahilindeki otuza yakın ev ve işyerini de sahile vuran dalgalar nedeniyle su bastı. Kendi yöntemleriyle set çekip dagaların işletmeye ulaşmasını önlemeye çalışan restoran ve otel personeli, sürüklenen malzemeleri de denizden topladı.

BARLAR CADDESİ SULAR ALTINDA

Dalgalar nedeniyle Barlar Caddesi de sular altında kaldı, üç ahşap iskele parçalandı, tahtaları denize sürüklendi. Bazı işyerlerinin de güneşlikleri parçalandı, küçük ağaçlar yerlerinden söküldü, küçük balıkçı kayıkları sürüklenerek karaya oturdu. Bodrum Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tekneyle denize açılınmasını yasakladı. Lodosta yürüyüşe çıkan ve aniden dev dalgalarla karşılaşan İngiliz turist Patrick Trustcok ise zor anlar yaşadı. İl Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, şiddetli lodosun etkisinin 48 saat daha sürdüreceğini bildirdi.

BURSA'DA 312 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Bursa'da dün gece başlayan lodos, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Lodos nedeniyle sobalardan sızan karbon monoksitten zehirlenenlerin sayısı da 312'ye yükseldi.

Haberin Devamı

Merkez Osmangazi İlçesi Mutlular Mahallesi Engin Sokak'ta oturan ve karbon monoksitten zehirlenen 40 yaşındaki Ömer İnan ve 38 yaşındaki eşi Emine İnan'a ilk müdahale sokak ortasında yapıldı. Dün gece komşularına misafirliğe giden İnan çifti, sabah kahvaltısını da komşularıyla birlikte yapmak için sözleşti. Sabah İnan çiftinin kahvaltıya gelmemesinden şüphelenen komşuları eve gittiklerinde çaldıkları kapıdan yanıt alamadılar. Durumdan şüphelenen komşular, camı kırarak açtıkları kapıdan içeriye girince Ömer İnan ve Emine İnan'ı baygın halde buldular.

Haberin Devamı

Temiz hava almaları için sokağa çıkarılan çifte ilk müdahale komşuları tarafından yapılırken, 112 Acil Servise haber verildi. Olay yerine iki ambulansla gelen sağlık ekipleri sokakta yapılan ilk müdahalenin ardından serum taktıkları çifti Çekirge Devlet Hastanesi'ne götürdüler.

DHA