Nedim Şener Log kayıtlarının silinmesinde Şahin'in onayı yok
HABERİ PAYLAŞ

Log kayıtlarının silinmesinde Şahin'in onayı yok

Dünkü yazımda İdris Naim Şahin’in döneminde Emniyet İstihbarat Dairesi’nin log kayıtlarının silindiği ve silme işleminde Şahin’in onayı olduğunu yazmıştım. Maalesef bu konuda ciddi bir hata yaptım. Log kayıtlarının silinmesi işlemi ile ilgili bilgiler şunlardır: İstihbarat Dairesi log kayıtlarında ilk silme işlemi 9 Ekim 2009 tarihinde Başkan Ramazan Akyürek imzalı bir tamim ile yapılıyor.

İstihbarat Dairesi Başkanlığı Yönetmeliğine aykırı olan bu tamim ile başta Hrant Dink cinayeti ile bilgiler olmak üzere bilgiler ortadan kaldırılıyor. Ramazan Akyürek bir hafta sonra 16 Ekim 2009’da da görevden alınıyor. Yerine Ömer Altıparmak getiriliyor. Genel seçimler öncesi Beşir Atalay yasal mevzuat gereği İçişleri Bakanlığından ayrılıyor, Bakanlık koltuğuna Osman Güneş oturuyor.

Haberin Devamı

Osman Güneş’in görev dönemi içerisinde 27 Mayıs 2011’de İstihbarat Yönetmeliği verilerin silinmesine uygun hale getiriliyor. Ömer Altıparmak da bu yönetmeliği dayanarak görevden alınmadan iki hafta önce sistem değişikliğini gerekçe göstererek 17 Nisan 2013’te kayıtları sildiriyor. Dolayısıyla İstihbarat log kayıtlarının silinmesi ile ilgili yönetmelik değikliğinde 6 Temmuz 2011 ile 24 Ocak 2013 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı yapan İdris Naim Şahin’in herhangi bir imzası bulunmuyor. Yaptığım bu hatadan dolayı hem İdris Naim Şahin’den hem de okurlarımızdan özür dilerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder