Lokantımızda artık et yemeği çıkarmıyoruz

Eskisehir’de İsmail Yağcılar’ın (65) sahibi olduğu bir esnaf lokantasına uğradık.

11 Temmuz 2018, Çarşamba 02:03
A A

4 NESİLDİR AYNI İŞ

Babadan kalma bir iş olduğu için, İşçilik, çıraklık, ustalık ve patronluk derken, tam 50 yıldır bu sektörün içindeymiş. Kendisi 3. nesilmiş, o da şimdi oğlu Sedat Yağcılar’ı 4. nesil olarak yetiştiriyor. Sabah ve öğle servisi yapıyorlarmış, akşam yok. Pazar günleri de çalışmıyorlarmış.

İŞÇİYE GÖRE UYGUN FİYAT

İsmail Yağcılar, 5 yıl önce et fiyatları artmaya başlayınca, kendince çare bulmuş; “Biz yemeklerimizde artık et kullanmıyoruz, daha çok sebze ağırlıklı çalışıyoruz. İnşaatta çalışan işçinin aldığı ücret belli. Ona uygun fiyata 3 çeşit sulu yemek çıkarıyoruz. 3 nesil çalışmamıza rağmen hâlâ işyerimiz kira. Ben emekliyim ama, 3 kişiye de Bağ Kur ödüyorum, bir de dükkanın stopajı var” dedi.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.