Lokantımızda artık et yemeği çıkarmıyoruz
Eskisehir’de İsmail Yağcılar’ın (65) sahibi olduğu bir esnaf lokantasına uğradık.
11 Temmuz 2018 , Çarşamba 02:03
4 NESİLDİR AYNI İŞ
Babadan kalma bir iş olduğu için, İşçilik, çıraklık, ustalık ve patronluk derken, tam 50 yıldır bu sektörün içindeymiş. Kendisi 3. nesilmiş, o da şimdi oğlu Sedat Yağcılar’ı 4. nesil olarak yetiştiriyor. Sabah ve öğle servisi yapıyorlarmış, akşam yok. Pazar günleri de çalışmıyorlarmış.
İŞÇİYE GÖRE UYGUN FİYAT
İsmail Yağcılar, 5 yıl önce et fiyatları artmaya başlayınca, kendince çare bulmuş; “Biz yemeklerimizde artık et kullanmıyoruz, daha çok sebze ağırlıklı çalışıyoruz. İnşaatta çalışan işçinin aldığı ücret belli. Ona uygun fiyata 3 çeşit sulu yemek çıkarıyoruz. 3 nesil çalışmamıza rağmen hâlâ işyerimiz kira. Ben emekliyim ama, 3 kişiye de Bağ Kur ödüyorum, bir de dükkanın stopajı var” dedi.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye ile görüşüyor
- Yurdun dört bir yanında fırtına! Ağaçlar devrildi, çatı uçtu
- Ankara'da kan donduran olay! Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdı. önce istismar etti sonra öldürdü
- Emine Erdoğan: Türkiye'nin GETAT uygulamalarında cazibe merkezi olacağına inancım tam
- Bakan Fidan uyardı! Filistinlilerin hak ettiği devlet verilmezse krizler devam edecek