Dünya Londra’da 9 ayda 100'üncü asit saldırısı

Londra’da 9 ayda 100'üncü asit saldırısı

Paylaş
Londra’da 9 ayda 100'üncü asit saldırısı

İngiltere'nin başkenti Londra’nın doğusundaki Straford bölgesinde bulunan Westfield Alışveriş Merkezi’nde dün akşam saatlerinde birkaç kişinin ‘zararlı madde’ püskürttüklerini, ilk belirlemelere göre 6 kişinin yaralandığı ve 1 kişinin tutuklandığı belirtildi.

İngiltere dün gece yeni bir saldırıya tanık oldu. Başkent Londra’nın doğusundaki Straford bölgesinde bulunan Westfield Alışveriş Merkezi’nde dün akşam saatlerinde birkaç kişinin ‘zararlı madde’ püskürttüklerini, ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı. Londra polisi yetkilisi, “Polis, birkaç kişinin zararlı madde olduğu düşünülen bir maddeyi püskürttüğü haberlerinin üzerine yaklaşık saat 20.00’de (TSİ 22.00) Westfield Alışveriş Merkezi’ne çağırıldı. Olay yerine ilk yardım ve itfaiye görevlileri de intikal etti” ifadelerini kullandı.

BAŞKENT'TE PANİK DOLU ANLAR

İlk yardım sevisinden verilen bilgiye göre en az 5 kişiye tıbbi müdahalede bulunuldu, 3 kişiyse hastaneye kaldırıldı. Bir kişiyse ‘ağır bedensel yara vermeye çalıştığı’ şüphesiyle gözaltına alındı. Olay yerinde polis yetkilileri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı, soruşturma başlatıldı. İlk belirlemelere göre saldırıda asit kullanıldı. Yetkililer, polisin olayı terör eylemi olarak değerlendirmediğini aktardı. Londra Valiliği’nin istatistiklerine göre geçtiğimiz yıl İngiltere’nin başkentinde 455 asitli saldırı olayı yaşandı, söz konusu saldırının bu yılın ilk 9 ayındaki 100 asitli saldırı olduğu belirtildi.






Haberin Devamı