Gündem Londra’daki terör saldırıyla ilgili Türkiye’den açıklamalar

Londra’daki terör saldırıyla ilgili Türkiye’den açıklamalar

Paylaş
Londra’daki terör saldırıyla ilgili Türkiye’den açıklamalar

İngiltere'nin başkenti Londra'da meydana gelen saldırıya ilişkin Başbakan Binali Yıldırım, "Terör konusunda çifte standardı, 'ama'yı, 'fakat'ı bırakmak lazım ve terör konusunda bütün ülkelerin bir araya gelmesi lazım, ortak mücadele yapılması lazım'' dedi

Londra’da gerçekleşen terör saldırısının ardından Türkiye’den ilk açıklama geldi. Başbakan Binali Yıldırım, "Terör konusunda çifte standardı, 'ama'yı, 'fakat'ı bırakmak lazım ve terör konusunda bütün ülkelerin bir araya gelmesi lazım, ortak mücadele yapılması lazım'' dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, terör saldırısıyla ilgili Twitter’dan mesaj yayınladı.


“DAYANIŞMA MESAJIMIZI İLETTİK”


Saldırıyı lanetleyen Bakan Ömer Çelik, “İngiltere’de gerçekleşen terör saldırısını lanetliyoruz. İngiltere AB Bakanı Alan Duncan’a dayanışma mesajımızı ilettim. Terör tüm ülkeler için tehdittir. Terör örgütleri arasında ayrım yapılmadan topyekun mücadele verilmelidir.” açıklamasını yaptı.


''ŞİDDETLE KINIYORUZ''


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Londra'daki saldırılarla ilgili açıklamada bulundu Çavuşoğlu açıklamasında 'Londra'daki saldırılar kabul edilemez, saldırıları şiddetle kınıyoruz' dedi.


BARIŞIN EGEMEN OLDUĞU BİR DÜNYA DİLİYORUZ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Londra'daki terör saldırısıyla ilgili açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu "Terör saldırılarının olmadığı bir dünyayı istiyoruz. İngiltere'de böyle bir olayın olması üzücü. Barışın egemen olduğu bir dünya diliyoruz.''

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra'daki terör saldırısı nedeniyle İngiltere Başbakanı May'a gönderdiği taziye mesajında, Türkiye'nin Birleşik Krallık'la her zaman dayanışma içerisinde olduğunu kaydetti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra'daki terör saldırısı nedeniyle İngiltere Başbakanı Therasa May'a gönderdiği taziye mesajında, "Türkiye'nin Birleşik Krallık'ın acısını derinden hissettiğini ve paylaştığını vurgulamak istiyorum. Türkiye, uluslararası barış ve güvenliğe en büyük tehditlerden birini oluşturan terörizmle mücadelede dost ve müttefik Birleşik Krallık'la her zaman dayanışma içerisindedir." ifadelerini kullandı.


BAKANLIK LONDRA'DAKİ TERÖR SALDIRISINI KINADI


Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Londra’da parlamentonun bulunduğu Westminster bölgesinde meydana gelen terör saldırılarını kınıyoruz. Söz konusu menfur saldırı, terörün masum insanları hedefleyen hain ve acımasız yüzünü bir kez daha göstermiştir” dedi.

Açıklamada, “Benzer saldırılara birçok defa maruz kalmış olan Türkiye ve Türk halkı, Birleşik Krallık’ın ve Birleşik Krallık halkının acısını paylaşmaktadır. Ülkemiz, bugüne kadar olduğu gibi terörle mücadelede Birleşik Krallık’a her türlü desteği vermeye devam edecektir.

Terörle mücadelede küresel işbirliğinin önemini bir kez daha vurgulayarak, terör ve şiddet kültüründen beslenen zihniyetin her türlüsüne karşı uluslararası toplum ve müttefiklerimizle dayanışmamızı kararlılıkla sürdüreceğimizi yineliyoruz” ifadelerine yer verdi.


İngiltere'nin başkenti Londra'da terör saldırısı: Ölü ve yaralılar var