Dünya Londra Metrosu'nda 'kova bombası': Yaralılar var

Londra Metrosu'nda 'kova bombası': Yaralılar var

Paylaş
Londra Metrosu'nda 'kova bombası': Yaralılar var

Son dakika... İngiltere’nin başkenti Londra’daki bir metro treninde, içine el yapımı patlayıcı yerleştirilmiş bir kovanın patlaması sonucu çok sayıda kişi yaralandı... Vagonda oluşan alev topu yolcuların yüzlerini yakarken, insanlar canlarını kurtarmak için çığlıklar atarak kaçıştı. İzdiham sırasında da yaralananlar oldu. İngiliz polisi bunun bir terör saldırısı olduğunu açıkladı

POSTA.COM.TR


İngiltere'nin başkenti Londra'daki bir metro treninde meydana gelen patlama ve sonrasında yaşanan izdihamda 18 kişi yaralandı. Olası bir kimyasal saldırı ihtimaline karşı, özel ekipler de metroya sevk edildi.


ZANLI TESPİT EDİLDİ


Sky News kanalı, İngiliz polisinin, güvenlik kamerası görüntülerinden şüpheliyi tespit ettiğini duyururken, bu kişinin kimliğine ilişkin bir açıklama yapılmadı


POLİS: TERÖR SALDIRISINDA 23 KİŞİ YARALANDI


İngiliz Ulusal Terörle Mücadele Birimi Komiser Yardımcısı Mark Rowley, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Rowley, yapılan ilk incelemelere göre, metro trenindeki patlamanın "el yapımı patlayıcının infilak etmesi" sonucu gerçekleştiğini bildirdi.



Olayda 23 kişinin yaralandığı belirtilirken, birçok yaralının alev yanığı sebebiyle tedavi edildiĞİ belirtildi.

Soruşturmanın yüzlerce dedektifle hızlı şekilde yürütüldüğüne dikkati çeken Rowley, istasyonlardaki kameraların incelendiğini, polisin soruşturmasının İngiltere iç istihbaratı MI5 tarafından da desteklendiğini kaydetti.

Rowley, Londralıların sakin ancak dikkati olması gerektiği uyarısında bulunarak, delil toplanması çerçevesinde olaya ilişkin bilgisi olanların, görgü tanıklarının veya görsel kayıt tutanların yetkililerle iletişime geçmesini istedi.


PATLAYICI TAMAMEN İNFİLAK ETMEMİŞ


Sky News kanalı, "Trendeki el yapımı patlayıcı tamamen infilak etmemiş" ifadesini kullandı.


DAILY MAIL: KOVA BOMBASI


Kentin batısındaki Parsons Green Metro İstasyonu'ndaki bir trende gerçekleşen patlamanın ardından, içinde yanan eşyalar bulunan bir plastik kova fotoğrafı sosyal medyada yayınlandı . Fotoğrafın, trendeki bir yolcu tarafından sosyal medyaya yüklendiği belirtiliyor.




İngiliz Daily Mail gazetesi, internet sitesindeki manşet haberinde 'Kova bombası' ifadesini kullandı. Büyük bir alışveriş poşeti içine yerleştirlmiş olan kovadan, kablolar sarktığı görüldü (altta).





ALEV TOPU OLUŞTU, YOLCULARIN YÜZLERİ YANDI


Patlama sırasında oluşan alev topunun, yolcuların yüzlerini yaktığı ifade edilen olayda insanların canlarını kurtarmak için çığlıklar atarak kaçıştığı kaydedildi. Patlama sonrası yaşanan izdihamda da yaralananlar oldu.


Patlamada yüzü ve saçları yanan bir yolcu


'ALEV TOPU BİR ANDA TÜM TRENE HÜCUM ETTİ'

Görgü tanıkları, bir patlama sesi duymadıklarını, ancak vagonlardan birini saran alevlerin daha sonra bir anda bütün trenin içine hücum ettiğini söyledi.

BAZI HATLARDA SEFERLER DURDURULDU


Eearls Court ve Wimbledon arasındaki metro seferlerinin durdurulduğu belirtiliyor.





2005 YILINDA 52 KİŞİ ÖLMÜŞ, 700 KİŞİ YARALANMIŞTI


​Londra’da 7 Temmuz 2005’te, 4 intihar eylemcisi 3 metro istasyonunu ve bir otobüsü hedef almış, bombalı saldırılarda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 700’den fazla kişi yaralanmıştı.

Londra metrosunu günde ortalama 5 milyon kişi kullanıyor.









ABD BAŞKANI TRUMP: HASTA VE DELİ İNSANLAR


Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın da sosyal medya hesabı Twitter’dan olaya ilişkin yaptığı açıklamada, kullandığı sert dil dikkati çekti. Trump, "Londra’da zavallı bir terörist tarafından bir saldırı daha. Bunlar, Scotland Yard’ın (İngiltere Emniyeti) nazarında, hasta ve deli olarak nitelendirilen insanlar. Proaktif olunmalı! ABD’ye seyahat engeli daha geniş, daha katı ve özel olmalı ancak aptalca, bu siyasal bakımdan doğru olmazdı!" ifadelerini kullandı.





Haberin Devamı