Spor Londra'da dev kapışma

Londra'da dev kapışma

Paylaş
Londra'da dev kapışma

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında, İngiltere'nin Arsenal takımı, yarın Londra'da İspanya'nın Barcelona takımıyla karşılaşacak

İki takım, Arsenal’in Emirates Stadı’nda oynanacak maçta, geçen sezonun ardından tekrar kozlarını paylaşacak.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde karşılaşan Arsenal ve Barcelona, Londra’da 2-2 berabere kalmış, İspanya’daki maçı 4-1 kazanan Barcelona yarı finalist olmuştu.

WENGER: DÜNYANIN EN İYİSİYLE OYNAYACAĞIZ

Premier Lig’de 2. sırada yer alan Arsenal’de sakatlığı geçen Hollandalı forvet Robin Van Persie’nin son lig maçında Wolverhampton’a 2 gol atması takımda yüzleri güldürdü.

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Wolverhampton maçından sonraki açıklamasında, "Kesinlikle dünyanın en iyi takımıyla oynayacağız. Bu nedenle psikolojik olarak hazırlanmamız çok önemli" demişti.

ARSENAL DAHA ÖNCE BARÇA'YI YENEMEDİ

İki takım daha önce Avrupa kupalarında 5 kez karşılaştı. Arsenal, Barcelona’ya her maçta gol atmasına rağmen daha önce rakibini hiç yenemedi. Bu maçlardan 3’ünü Barcelona kazandı, 2 maç berabere bitti. İki takım arasındaki maçlarda Barcelona 13, Arsenal 7 gol attı.

DEVLER LİGİ FİNALİNDE BARCELONA GÜLDÜ

İki takım arasındaki en önemli maç 17 Mayıs 2006’da Paris’te oynanan Şampiyonlar Ligi finali oldu. Maçı 2-1 kazanan Barcelona kupayı müzesine götürdü. 2006 finali ve geçen yılki çeyrek final dışında iki takım 1999’da gruplarda karşılaştı.

İspanya’daki maç 1-1 bitti, İngiltere’de gülen taraf 4-2’lik skorla Barcelona oldu. Barcelona, İngiltere’de oynadığı son 3 maçta galip gelemedi. Arsenal ile geçen yıl 2-2 berabere kalan Katalan ekibi, önceki sezon Chelsea ile 1-1 berabere kaldı ve Manchester United’e 1-0 yenildi.

Şampiyonlar Ligi’ndeki son 15 maçında tek yenilgi alan Barcelona, geçen yıl yarı finalde İnter’e 3-1 mağlup oldu.

MUHTEMEL 11'LER

Arsenal: Wojciech Szczesny - Gael Clichy, Sebastien Squillaci, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs - Andrei Arshavin, Cesc Fabregas, Alex Song, Jack wilshere, Theo Walcott - Robin van Persie

Barcelona: Victor Valdes - Dani Alves, Gerard Pique, Eric Abidal, Maxwell - Xavi, Sergio Busquets, Andres Iniesta - Pedro, Lionel Messi, David Villa.

Haberin Devamı