Ekonomi Louis Vuitton satışlarını artırdı

Louis Vuitton satışlarını artırdı

Paylaş
Louis Vuitton satışlarını artırdı

Lüks tüketim mallarında dünyanın en büyük şirketlerinden Louis Vuitton Moet Hennessy'nin (LVMH) satışları, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 11 arttı

Şirket yetkililerince yapılan açıklamada, grubun bu yılın ilk çeyreğinde toplam 4 milyar 472 milyon Euro satış kaydettiği belirtildi.

Geçen yıl küresel ekonomik krizden önemli oranda etkilenen grubun satış rakamlarını artırmasında, şarap ve alkollü içkiler ile saat ve mücevher satışlarının etkili olduğu ifade edildi.

Şampanyadan parfüme, deriden mücevhere yaklaşık 60 farklı markayı bünyesinde barındıran LVMH’nin bu yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 4,5 milyar Euro ciro elde ettiği kaydedildi.

Ekonomideki toparlanmanın belirsizliği nedeniyle LVHM’nin temkinli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, grubun tüm gayretini büyük markalarını geliştirmeye sarf edeceği ve sıkı maliyet politikası uygulayacağı vurgulandı.

KRİZ ETKİLEMİŞTİ

Grubun geçen yıl net kârı yüzde 13 oranında azalarak 1 milyar 755 milyon Euro oldu. Cirosu ise yüzde 1 oranında azalarak 17.05 milyar Euro olarak gerçekleşti.

LVMH’nin sahibi Fransız iş adamı Bernard Arnault yaptığı açıklamada, Asya’da mükemmel bir performans sergilediklerine dikkat çekerek, ABD ve Avrupa’da ise satışlarda ciddi bir artış kaydettiklerini söyledi.

Haberin Devamı