Magazin Lucca'nın sahibine 4 yıl hapis

Lucca'nın sahibine 4 yıl hapis

Paylaş
Lucca'nın sahibine 4 yıl hapis

Bebek sakinlerinin gürültü kirliliği yarattığı iddiasıyla şikayetçi oldukları Lucca Bar'la ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı

Lucca Bar’ın sahibi şüpheli Cem Mirap ve barın yetkilisi şüpheli Burçak Gökcan hakkında "Genel güvenliğin olası kastla tehlikeye sokulması" ve "Gürültüye neden olma" suçlarından 6 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Ekinci tarafından hazırlanan iddianamede oyuncu Pınar Altuğ, Aynur Akdeniz, Ayşe İz ve Ahmet Erdem Uslaş şikayetçi sıfatıyla yer alıyor.

"ALTUĞ GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ NEDENİYLE EVİNDEN TAŞINMIŞ"

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Cem Mirap’ın Lucca Bar’ın sahibi, diğer şüpheli Burçak Gökçan’ın ise barın yetkilisi olduğu belirtildi. İddianamede 2009 yılının sonbahar aylarında söz konusu barda elektrik sistemine yapılan aşırı yükleme nedeniyle elektirik kofra sisteminin patladığı anlatıldı. Olay tarihinde barın bulunduğu binanın en üst katında ikamet eden müşteki Pınar Altuğ’un elektrik kofra sisteminin patlaması nedeniyle yangın tehlikesi ile karşılaştığı, ayrıca Altuğ’un söz konusu barın gürültü kirliliği nedeniyle sağlığının ciddi şekilde tehlikeye girdiği vurgulandı. İddianemede Altuğ’un Lucca Bar’dan çıkan gürültü nedeniyle aynı apartmanda oturduğu evinden ayrılmak zorunda kaldığını, defalarca konuyu şüphelilere ilettiğini ancak netice alamadığını beyan ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

"MÜŞTEKİLER BARIN AŞIRI GÜRÜLTÜSÜNDEN UYUYAMAMIŞLAR"

Müştekilerden Aynur Akdeniz’in savcılık ifadesinde söz konusu barda saat 04.00’e kadar devam eden aşırı müzik gürültüsünden sabaha kadar uyuyamadığı, bu nedenle baş ağrısı, migren sorunları yaşadığını söylediği belirtildi. Diğer müştekiler Ayşe İz ve Ahmet Erdem’in de Lucca Bar’ın aşırı gürültüsü nedeniyle uyuyamadıklarının belirtildiği iddianamede, müştekilerin şüphelilerden şikayetçi oldukları belirtildi.

"BAR YETKİLİLERİNE 4 YIL HAPİS İSTEMİ"

İddianamede, Lucca Bar’da meydana gelen yangın nedeniyle apartmanda oturan müşteki Pınar Altuğ ve ailesinin hayatı, sağlığı ve mal varlığı bakımından tehlikeli olacak şekilde yangın çıkmasına sebebiyet verildiği vurgulandı. Şüphelilerin ayrıca müştekilerin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye sebebiyet verdikleri belirtildi. Şüpheliler Cem Mirap ve Burçak Gökcan hakkında "Genel güvenliğin olası kastla tehlikeye sokulması" ve "Gürültüye neden olma" suçlarından 6 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Serpil KIRKESER/İSTANBUL, (DHA)