Spor Lucescu hangi Elano'dan söz ediyor?

Lucescu hangi Elano'dan söz ediyor?

Paylaş
Lucescu hangi Elano'dan söz ediyor?

Mircea Lucescu'nun ağzından Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Elano hakkında yazılan iki haber, birbirini yalanlıyor

Galatasaray'ın Brezilya Milli Takımı'nda da forma giyen futbolcusu Elano Blumer konusunda eski teknik direktörü Mircea Lucescu'nun ağzından yazılan iki ayrı haberde isimler aynı söylenenler ise birbiriyle ters düşer durumda.

15 Nisan 2010 tarihli Vatan Gazetesi'nde Gökmen Özdemir imzalı haberde, Lucescu, Shakthar Donetsk’te onunla 2 sezon çalıştığını ama hiçbir zaman beklenen seviyeye çıkamadığını belirterek şunları söylüyor: “Bir futbolcu Brezilya Milli Takımı’na gidiyor diye ’yıldız’ olamaz.

"SAHADA SORUMLULUK ALMAZ"

Elano sert liglerin futbolcusu değil. Ne sert bir karakteri var ne de sert futbola uyum sağlayabilir. Sahada sorumluluk almaz. Hocasına sorun çıkartan bir karakter. Keşke Galatasaray onu alırken, ona bu kadar büyük yatırım yaparken beni arayıp, sorsaydı..

Ben bir dost olarak onlara gerekeni söylerdim. Böyle büyük para harcarken iyi araştırmak lazım. G.Saray için 7.5 milyon Euro bonservis, yılda 3.5 milyon Euro’dan 4 yıllık sözleşme ekonomik olarak ağır bir yatırım. Bunun karşılığını almaları gerekir.

"BREZİLYA MİLLİ TAKIMI'NA SEÇİLMESİ ÖZEL"

Brezilya Milli Takımı’na onun nasıl seçildiğini biliyorum. Dunga ile ortak bir noktası var. Benim takımımda Fernandinho oynuyor. O çok iyi ama seçilemiyor. Zamanında Matuzalem vardı.

En iyisi oydu. O da seçilemedi. Elano’nun Brezilya Milli Takımı’na gidiş nedeni özel.. Keşke G.Saray onu alırken iyi araştırsaydı.” ifadelerini kullanıyor.

TARİH 31 TEMMUZ 2009

Elano'nun transfer olduğu günlerde yapılan 31 Temmuz 2009 tarihli Sabah gazetesinin haberinde ise aynı Lucescu şunları söylüyor: "Elano transferini duyunca bütün gün telefonumu kapattım. Başıma geleceği biliyordum.

Türkiye'den sayısız gazeteci arayacaktı. Bana ulaşan ilk gazetecisin" yanıtını verip Elano'yu anlatmaya başladı: "Çok zeki bir oyuncu. İnanılmaz yeteneklidir. Hem zeki hem de yetenekli bir futbolcu bulmak zordur. Ve Elano tam böyle bir oyuncudur.

"SHAKHTAR'A ONDAN İYİSİ GELMEDİ"

Sahada sorumluluk alır; lider özelliğini ortaya koyar. Rakip kaleye gitmenizi kolaylaştırır. Maç tıkanmış, forvette sıkıntı yaşanıyorsa, bu alana daha fazla destek olur.

Uzaktan isabetli şutlarıyla bize çok maç kazandırdı. Duran toplarda da ustadır. Korner ve frikikte Shakhtar'a ondan daha iyisi gelmedi.

Sonuç itibariyle Galatasaray gerçekten çok çok iyi bir transfer yaptı. Bence son yıllarda yaptıkları en iyi transfer" yanıtını verdi.

Posta İnternet

3

Haberin Devamı