Dünya Lufthansa pilotları grevde

Lufthansa pilotları grevde

Paylaş
Lufthansa pilotları grevde

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da pilotlar 1 günlük greve başladı. Almanya ve Avrupa'da kısa ve orta mesafeli 750 sefer iptal oldu.

Alman havayolu şirketi Lufthansa’da pilot sendikası Cockpit’in (CV) çağrısı üzerine pilotlar yerel saatle 00.01’den itibaren greve başladı.

Haberin Devamı

Lufthansa şirketi, pilotların iş bırakması sebebiyle kısa ve orta mesafeli 750 seferini iptal etti. Grevden dolayı yaklaşık 80 bin yolcunun etkileneceği bildirildi.

Alman hava yolu şirketi, yolculara uçuş tarihlerini değiştirmeleri veya tren kullanmaları çağrısında bulundu. Lufthansa'nın resmi internet sayfasında açıklanan listede, iptal edilen uçuşların çoğu Frankfurt ve Münih'e inecek veya bu kentlerden kalkacak seferleri kapsadığı görüldü.

CV'den yapılan yazılı açıklamada, 19 Mart Perşembe günü de saat 00.01 ile 23.59 arasında uzun mesafeli uçuşlardaki ve Lufthansa Cargo’daki pilotlara iş bırakmaları çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, grevin hedefinin toplu sözleşmenin sonuçlanması olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Lufthansa şirketinin üzerindeki baskıyı artırmak için grev kapsamının genişletildiği bildirildi.

Sendika ile şirket yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş sürelerinde anlaşma sağlanamıyor. Lufthansa, pilotlarda en erken emekliğe geçişi 55’ten 60 yaşa ve görevden ayrılmadaki yaşı da 58’den 61'e çıkarmak istiyor.

Lufthansa ile sendika arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sebebiyle 1 yılda değişik aralıklarla pilotlar 11 kez greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti.

AA