Spor Lugano: Aykut'un çok yararı olu

Lugano: Aykut'un çok yararı olu

Paylaş
Lugano: Aykut'un çok yararı olu

Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Lugano, şampiyonluğun son maçta kaçmasının 'trajedi' olduğunu söyledi

Doğan Haber Ajansı Muhabiri Canan Kaya Fenerbahçeli futbolcu Diego Lugano'yla Dünya Kupası öncesi Uruguay Milli takımı kampında Fenerbahçe ve futbol üzerine konuştu.

Diego Lugano'nun DHA muhabirinin sorularına verdiği cevaplar şöyle

Geçen hafta Deivid'le yaptığım röportajta son maçta yaşadığının büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söylemişti. Senin için de öyle mi?


Türklerin dediği gibi tam bir trajediydi. Bence bu durum için kullandığınız kelime çok yerinde. Son 9 maçı ve tüm derbileri kazanmıştık, ligde çok iyi bir seyir izliyorduk en son evimizde son anda böyle bir durumla karşılaşmak bizim için trajediydi.

Bu "trajediden" sonra sence Fenerbahçe teknik direktörünü değiştirmeli mi?

Bu konu hakkında konuşmak benim pek haddime düşmez ama Fenerbahçe'yi tanıyan birisi olarak söylüyorum ne Fenerbahçe taraftarı, ne yöneticileri iki sene üst üste şampiyon olamamayı kaldıramaz.

Çünkü futbol bir tutkudur ve herkes bu tutkuyu yaşamak ister. İnanılmaz bir şekilde şampiyonluğu kaybettik. Bu yüzden mutlaka bir değişikliğe gidilecektir.

Bu yeni oyuncu transferi ya da teknik ekipte değişiklik olabilir. Tahmin ediyorum ki Fenarbahçe seyircisi değişiklik istiyordur.

Fenerbahçe seyircisi Daum'un gitmesini istiyor. Daum sana göre nasıl bir hoca?

Teknik direktör hakkında çok konuşmayacağım. Fenerbahçe'de Zico vardı, Aragones vardı. Şimde de Daum. 3 ayrı ülkeden futbol kültürleri, kişilikleri, yaşları ve tarzları tamamemen farklı 3 ayrı teknik direktör.

Bu yüzden hangisi en iyisi ya da en kötüsü olduğunu söyleyecek insan ben değilim. Ben sadece ekibim için yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Aykut Kocaman'ın ismi Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olarak telaffuz ediliyor. Sen Kocaman'ı nasıl görüyorsun. O gelirse Fenerbahçe'de bir şeyler değişebilir mi?

Bana göre, Aykut bu sene sportif direktör olarak birçok şeyin iyileştirilmesinde aktif rol oynadı. Ekip tüm sezon boyunca Aykut sayesinde daha organize ve rahat bir ortama sahip oldu.

Bu bana göre önemli bir değişiklikti. Ama maalesef sezon sonuna kadar kalmadı. Aykut hem kulübün eski idollerinden hem de Türk futbolunu çok iyi tanıyor. Teknik direktör olarak ne yapar bilemem ama sportif direktör olarak çok iyiydi ve kulübe çok yararı dokundu.

Senin çok hırçın oynadığın söyleniyor.

Yalan

Fenerbahçe seyircisi senin bu tarzını beğenirken rakip taraftarların pek beğendiği söylenemez. Sen karekteristik olarak agresif bir insan mısın yoksa sadece sahada mı agresifleşiyorsun?

Buna beni tanıyanlar daha iyi cevap verir sanırım.

Ya da oynadığın mevki agresif bir oyun sergilemeni mi gerektiriyor?

Bu üzücü eleştiriyle Türkiye'de çok karşılaştım. Özellikle bazı önemli maçlarda çıkan anlaşmazlıklarda rakip taraftarların karşı tezarrahutlarına maruz kaldım.

Ama Fenerbahçe seyircisi her zaman benim yanımda oldu. Bu yüzden tezahüratlardan çok etkilenmedim. Üstelik sokakta karşılaştığım Beşiktaş ya da Galatasaray taraftarlarından böyle bir eleştiri hiçbir zaman almadım.

Her zaman beni tebrik ediyorlardı. Keşke senin gibi bir oyuncu biz de olsa diyorlardı."

Fenerbahçe'yle geçen yıl kontratın bittiğinde yeniden anlaşmaya varman neden biraz zaman almıştı?

Profesyonel hayatta ekonomik, sportif ve ailesel birçok faktörü göz önüne almak gerekir.

Başka bir takımda mı oynamak istiyordun?

Hayır hayır. Fenerbahçe'de o dönem kontratı yenilemekte biraz gecikince kontrat sürem de dolduğu için geleceğimi belirlemek için bir profesyonel olarak tekliflere açık hale geldim.

Birçok teklifi değerlendirdim ama Fenerbahçe, ekonomik, sportif ve aile hayatı için en iyi ortamı sunan ekipti. Eşim özellikle çocuklarım İstanbul'a hayranlar.

Tabii onların bu İstanbul sevgisi kalma kararı almamda etkili oldu. Ayrıca Fenerbahçe taraftarının bana olan ilgisi ve sevgisi de kararımda etkili olan unsurlardan biriydi.

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi hakkında 'Onu sadece ben durdurabilirim' dedin mi?

Hayır hayır, asla! Nasıl öyle bir şey söylebilirim. Sadece dünya kupasında oynamanın Barcelona'da oynamaktan daha zor olduğunu söyledim. Böyle bir lafı edecek kadar egosantrik ve kibirli biri değilim.

Arjantin'de Messi Arjantin ruhu taşımamakla, milli takımda Barcelona'da oynadığı gibi oynamamakla eleştiriliyor. Sen neler düşünüyorsun?

Evet tüm dünyada bu tartışılıyor. Eğer dünya kupasında da her zamanki oyununu oynarsa fark yaratır ve kupanın en iyi oyuncularından biri olur.

Biz diğer rakip ülkeler olarak Barcelona'daki düzeyini tutturamamasını umuyoruz. Ama önce de dediğim dediğim milli takımda oynamak her zaman daha zordur.

Dünyadaki favori takımın hangisi?

Bugün Fenerbahçe, önceki ekibim Sao Paolo, futbol hayatına başladığım Uruguaylı Plaza de Colonia. Bu üç ekip bana profesyonel olma şansıyla birlikte sıcak bir aile ortamı sundu.

Fenerbahçe'nin milli takım arkadaşın Forlan'la ilgilendiği iddiaları var. Sen Forlan'a Türkiye'de oynamasını tavsiye ettin mi?

Evet bir şeyler konuştuk. Bana Fenerbahçe'nin kendisiyle ilgilendiğini söyledi ama şu anda dünya kupasına yoğunlaşmık durumdayız, sonrasına bakacağız.

Forlan'ın menajerinin pazarlık için İstanbul'da olduğu söyleniyor

Bana bir şeyler söyledi ama bilmiyorum.

CANAN KAYA/MONTEVIDEO (DHA)

4

Haberin Devamı