Spor Lugano: Final maçı olabilir

Lugano: Final maçı olabilir

Paylaş
Lugano: Final maçı olabilir

Diego Lugano, Spor Toto Süper Lig'de yarın Galatasaray ile yapacakları derbi maçın kendileri için final niteliğinde olabileceğini söyledi

Uruguaylı savunma oyuncusunun Fenerbahçe Televizyonu’na yaptığı açıklamalar kulübün internet sitesinde de yayınlandı. Derbinin, iki ekibin de son durumunun hiçbir öneminin olmadığı bir mücadele olduğunu vurgulayan Fenerbahçeli futbolcu, "Bizim daha formda olmamızın ya da onların problemlerinin olmasının hiçbir önemi yok.

Bu bir derbi karşılaşması ve Türkiye’nin en büyük derbisi. İki takım da savaşmak için sahada olacak. Biz çok önemli bir seriyi devam ettirmek ve bu 3 puanı mutlaka almak istiyoruz.

Çok zor bir karşılaşma olacak ve bunun farkındayız. Üç puanları toplaya toplaya ligin sonuna kadar gitmek istiyoruz. Bu maç, bizim için final maçı niteliğinde olabilir. Galibiyet, 3 puan dışında bizi çok farklı yerlere götürebilir" ifadelerini kullandı.

"ÜST DÜZEY PERFORMANS GÖSTERMELİYİZ"

İyi yaptıkları şeylerden vazgeçmemeleri gerektiğini, hataları da azaltmak durumunda olduklarını anlatan Lugano, şunları kaydetti: "Galatasaray, seyircisinin de avantajıyla bu hatalarımızı değerlendirmeye çalışabilir.

Bunun dışında teknik, taktik ve fiziksel açıdan üst düzey bir performans göstermeliyiz. Bu maç, bütün faktörlerin bir arada olması gereken bir maç. Bizden çok fazla şey bekleyen bir maç.

Bunun bir de duygusal boyutu var tabii ki. Tüm bunları birleştirirsek oradan başarılı bir sonuçla döneceğimize inanıyorum. Bu maç tamamen bir detay maçı. Biz de bu detayları belirleme ve sahaya taşıma konusunda başarılı olmalıyız.

"DERBİLERİ DETAYLAR BELİRLER"

Derbileri, ufak tefek detaylar belirler ve bunları en iyi başaran takım galip gelir. Saha içi, saha dışı nelere çok dikkat etmemiz gerektiğinin farkındayız. Maçın bütün coşkusunu ve atmosferini yaşamak için de orada olacağız.

Oynadığımız futboldan keyif almak ve izleyenlere de keyif vermek istiyoruz. Bizi sonuca götürecek detaylara çok iyi hazırlanıp psikolojik açıdan da çok yeterli olmamız gerekiyor."

Lugano, kendi performansıyla ilgili de "Kolektif şekilde düşünmeye ve çalışmaya özen gösteriyorum. İkinci yarıda performansım da yükselişe geçti. Bu maçta tabii ki daha fazlasını vermem lazım.

Tamamen bir ekip çalışması halinde olmamız gerekiyor. Sen yaptın ya da ben yapıyorum olarak değil, takım olarak bu işin içinde olmamız gerekiyor" şeklinde ifadeler kullandı.

Haberin Devamı