Spor Lugano: Hayatımızın son 6 maçı gibi

Lugano: Hayatımızın son 6 maçı gibi

Paylaş
Lugano: Hayatımızın son 6 maçı gibi

Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Lugano, final niteliğinde 6 maçlarının kaldığını, bu maçlarda hayatlarının son maçlarıymış gibi mücadele etmeleri gerektiğini söyledi

Lugano, FB TV’deki "Feneronline" programında taraftarların, eski Fenerbahçeli futbolcular Rıdvan Dilmen ve Selçuk Yula ile bazı takım arkadaşlarının sorularını yanıtladı.

Uruguaylı futbolcu, Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansıyla ilgili soru üzerine, Galatasaray karşısında aldıkları galibiyetin şampiyonluk hedefi konusunda kendilerine basamak atlattığını belirterek, "Şampiyonluk yolunda gerekli motivasyona ve disipline sahibiz.

Artık oyuncular olarak, 6 final niteliğinde maçımızın kaldığının farkındayız. Kalan maçlarda, hayatlarımızın belki de son maçlarıymış gibi çıkıp, ona göre mücadele edeceğiz. Bütün motivasyonumuz tamamen şampiyonluk için" dedi.

"BİLİCA İLE AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ"

Lugano, Bilica ile birlikte oynayınca daha başarılı olmasıyla ilgili bir soru üzerine, bunun normal olduğunu, çünkü aynı dili konuştuklarını söyledi.

Bilica ile aynı dili konuştukları için belki diğer oyunculara göre anlaşmalarının daha kolay olduğunu belirten Uruguaylı futbolcu, "Bilica ile aynı dili konuştuğumuz için anlaşmamız kolay oluyor. Bilica ile bir arada çok maç oynamış olmamız da bir avantaj getiriyor olabilir" dedi.

"KAYBETTİĞİMİZDE DÜNYA BAŞIMA YIKILMIŞ GİBİ OLUYOR"

Lugano, hissettiği sorumluluk nedeniyle yenilgiler sonrası kolay kolay sakinleşemediğini kaydederek, şöyle devam etti: "Ben buradaysam tamamen Fenerbahçe’nin sayesindedir.

O yüzden benim de onlara sahada en iyi futbolumu oynayarak bir karşılık vermem gerekiyor. Özellikle biraz duygusal bir oyuncu olduğum için kötü, negatif sonuçlarda çok kolay kendime dönemiyorum.

Bu da saha içindeki hırsımdan kaynaklanıyor. Kaybetmeye bir türlü kendimi alıştıramıyorum. Kaybettiğimiz zaman gerçekten dünya başıma yıkılmış gibi oluyor. Yenilgilerden sonra birkaç gün kendime gelemiyorum."

Lugano, takımda sakatlıkların çok olmasının başlıca nedeninin çok maç yapmaları olduğunu, takımda oyuncu yaş ortalamamasının diğer takımlara göre biraz daha yüksek olmasından dolayı geri dönüşlerin daha yavaş olabildiğini söyledi.

UNUTAMADIĞI MAÇLAR

Uruguaylı futbolcu, her maç rakip ceza sahasında faullere maruz kaldığını, ancak hakemlerin bunları görmediğinden şikayet etti. Lugano, Fenerbahçe’de Sevilla’ya karşı oynadıkları iki maçı, Chelsea maçını ve Trabzonspor’u İzmir’de yenip şampiyon oldukları maçları unutamadığını söyledi.

"UMUT, BOBO, NOBRE, CANGELE, KEİTA’YA KARŞI OYNAMAK ZOR"

Lugano, kendisini en çok zorlayan forvet oyuncularıyla ilgili soru üzerine, Trabzonsporlu Umut Bulut, Beşiktaşlı Nobre ve Bobo, Kayserispor’dan Cangele ve Galatasaray’dan Keita’yı saydı.

"Umut Bulut’a karşı oynamak benim için zor" diyen Lugano, "Çünkü fiziksel anlamda çok yetenekli, süratli, çok hareketli ve teknik bir oyuncu. Beşiktaş’tan Nobre, Bobo, Kayserispor’dan Cangele ve Galatasaray’dan Keita da her defans oyuncusu için sorun yaratabilecek forvetler" dedi.

"LİGİN EN İYİ 11’İ FENERBAHÇE 11’İ"

Uruguaylı futbolcu, "Lugano’ya göre ligin en iyi 11’i nasıl?" sorusu üzerine, Fenerbahçe kadrosunun ligin en iyi 11’i olduğunu söyledi. Lugano, "Ama mutlaka bir 11 yapmam gerekiyorsa Fenerbahçe’nin kadrosunun dışında ikinci bir 11 yapabilirim" diyerek, şu isimleri sıraladı:

Serdar, Ali Turan, Ömer, Ferrari, Ivan, Selçuk İnan, Ernst, Keita, Turgay, Cangele, Umut Bulut.

Uruguaylı futbolcu, Dünya Kupası’nda zor bir grupta yer aldıklarını, ancak sonuna kadar gitmek istediklerini belirterek, Türkiye’nin kupada yer almamasına üzüldüğünü söyledi.

3

Haberin Devamı