Spor Lugano'ya yarım sezon ceza!

Lugano'ya yarım sezon ceza!

Paylaş
Lugano'ya yarım sezon ceza!

Fenerbahçe'nin vukuat şampiyonu Lugano'nun, Eskişehirspor maçındaki kavgasının ardından 3 maç daha ceza alması bekleniyor

Yıldız stoper, 5 sezonluk Türkiye kariyerinde 6 kırmızı, 40 sarı kart görürken, 15 maç da ceza aldı. Son Eskişehir karşılaşmasında Sezer’le kavga ettiği için oyundan ihraç edilen Lugano’ya 3 maç daha ceza gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin vukuat şampiyonu Diego Lugano, Eskişehirspor karşılaşmasının devre arasında Sezer ile kavga edince bir kez daha oyundan ihraç edildi. 5 sezonluk Türkiye kariyerinde toplam 6 kırmızı, 40 sarı kart gören Uruguaylı savunmacı, bu kartları görmekle kalmadı, tam 15 maç ceza aldı.

Derbilerde çok agresif

Son Eskişehirspor karşılaşmasında çıkardığı kavga da kendisine 3 maç cezaya patlayacak. Böylelikle Lugano, 34 maçtan oluşan bir sezonun yarısı kadar ceza almış olacak.Tansiyonu yüksek maçlarda daha da agresifleşen Diego Lugano, bugüne dek gördüğü kırmızı kartların 4’ünü derbilerde aldı. Uruguaylı stoper, 3 kez Galatasaray maçlarında, 1 kez de Beşiktaş derbisinde oyundan ihraç edildi.

Fenerbahçe kariyerinde sadece geçen sezonu kırmızı kart görmeden tamamlayan Lugano, bu sezona ise çok hırçın başladı. Ligde henüz 11 hafta geride kalmış olmasına rağmen tecrübeli futbolcuya, 5 kez sarı, 1 kez de kırmızı kart çıktı.

Sorun garanti para mı?

29 yaşındaki futbolcunun hanesinde dikkat çeken en önemli nokta, Uruguay Milli Takımı’nın maçlarında çok az kart görmüş olması. Son Dünya Kupası’nda kaptan olarak milli takımının başında sahaya çıkan Lugano, Fenerbahçe’deki görüntüsünün aksine son derece sakindi. Bu durum ister istemez akıllara, “Lugano, oynasa da oynamasa da Fenerbahçe’den yılda 2.5 milyon Euro garanti para alıyor. Maç başına para karşılığında anlaşma yapılmış olsaydı, bu kadar rahat kart görüp ceza alır mıydı” sorusunu getiriyor.

Saha dışında melek

Bu önemli soruyu gündeme getiren en önemli faktör, Lugano’nun saha dışında son derece centilmen ve yardımsever bir kişi olması. Ülkesi Uruguay’da kendi adına bir vakıf kurup kimsesiz ve fakir yüzlerce çocuğa yardım eden Lugano, takım arkadaşları tarafından ‘sempatik ve iyi yürekli’ şeklinde nitelendiriliyor.

Haberin Devamı

Kavgayı Lugano başlattı

Fenerbahçe-Eskişehirspor maçının devre arasında kırmızı kart gören Lugano’ya 3 maç, Sezer’e ise 2 maç ceza geleceği öğrenildi. Karşılaşmanın 4. hakemi Suat Arslanboğa, Futbol Federasyonu’na gönderdiği raporunda, saldırıyı Lugano’nun başlattığını bildirdi. Arslanboğa raporunda, “Her iki takım futbolcuları, soyunma odasına giderken, Lugano ve Sezer’i yan yana gördüm. Lugano birden saldırdı ve Sezer’in ensesinden tutarak onu duvara doğru iteledi. Sezer bunun üzerine, Lugano’nun elinden kurtuldu ve bu kez Sezer, Lugano’yu iteledi.

Küfürleştiler

Ayrıca her iki futbolcu, İngilizce olarak birbirlerine küfür ettiler. Koridora erken girdiğim için olayları çok net gördüm. Nitekim hakem Bünyamin Gezer’e durumu bildirdim ve her iki oyuncu ihraç edildi” şeklinde ifade kullandı.

Raporda olayın Lugano tarafından başlatıldığı belirtildiği için Uruguaylı futbolcuya, Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından en az 3 maç ceza verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Abartılı bir karar

Eskişehir maçında Sezer Öztürk’le yaşadığı tartışma nedeniyle kırmızı kartla oyun dışı kalan Lugano, kararı abartılı bulduğunu söyledi. Lugano, FBTV’ye yaptığı açıklamada, “Maç oynanırken Sezer ile aramızda geçen tartışma, maalesef devre arasında soyunma odasına giderken de devam etti. Tünelde aramızda itişme yaşandı. 4. hakemin kararıyla oyundan atıldık” dedi.

Haberin Devamı

(Hürriyet)