Yaşam Lüks çantada saklı hüzünlü çocukluk

Lüks çantada saklı hüzünlü çocukluk

Paylaş
Lüks çantada saklı hüzünlü çocukluk

Modanın devrimcisi' olarak anılan Coco Chanel'in hayatı sanatına nasıl yansıttığı merak ediyor musunuz?..

‘Modanın devrimcisi’ olarak anılan Coco Chanel’in yarattığı birçok şey o gün bugün kadınların arzu nesnesi olmayı sürdürüyor. Coco’nun yarattığı her şey, döneminde yeniliğin ve lüksün sembolü oldu. Şimdi de Chanel etiketiyle satılan her şey lüksün sembolü.

Haberin Devamı

Oysa Coco’nun hayatının tümü lüks içinde geçmedi. Hatta yetimhanede sefalet içinde bir çocukluk geçirdi. Daha sonra yarattığı meşhur zincirli, kapitone Chanel çantanın tüm özelliklerinin esin kaynağı da o yetimhane günleri oldu. İşte tüm kadınların arzu nesnesi meşhur Chanel çantanın hikayesi:

Coco, ‘Chanel 2.55’ adını verdiği bu çantayı 1955 yılının şubat ayında tanıttı. 2 rakamı yılın ikinci ayı şubatı temsil ediyordu, 55 de o yılı. Çanta büyük ses getirdi. Çünkü o güne kadar kadınlar çantalarını elde taşırlardı ve dünyada ilk kez askılı bir çanta yapılmıştı. Coco’ya göre kadınlar çantalarını omuzlarına asmalılar ki, elleri boş kalıp tiyatro fuayesinde program okuyabilsin, davetlerde şampanya kadehini ellerinde tutabilsin, diğer eliyle de sunulan kanepelerden alıp tadabilsin. Coco burada da devrimciliğini göstermişti!

Haberin Devamı

Çantanın askısı zincirden yapılmıştı. Coco, yetimhanedeki görevlilerden esinlenmişti. Görevlilerin anahtarları bellerindeki zincirde asılı dururdu. Çantanın bordo astarı ise rengini, yetimhanede çocukların, yani kendisinin de giydiği üniformadan almıştı.

Chanel 2.55’in kapağının altında gizli bir bölme de vardı. Söylenenlere göre, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi sevgilisi Hans Gunther von Dicklage’nin aşk mektuplarını gizlemekte zorluk çeken Coco, çantada böyle bir bölüm yapmıştı.

Çantanın kapitone derisine gelince, at binmeyi çok seven Coco, jokeylerin giydiği kareli ceketlerden esinlenmiş.

Ünlü çantanın kilidine ise ‘Mademoiselle lock’ deniliyor. Coco Chanel hiç evlenmediği için. Kısaca çantanın değeri, fiyatının 4 bin 500 Euro ve üzerinde olmasında değil. Bu çantada bir hayat gizli. Gabrielle (Coco) Bonheur Chanel’in hayatı. Modası hiç geçmez. 2.55 çantanın da; Chanel’in de. Şimdi Coco’nun hiç unutamadığı çocuklukluğundan esinlenerek yarattığı bu çanta, Karl Lagerfeld tarafından yeniden yorumlanıyor. Lagerfeld’in yorumuyla çanta her yıl yeni sürprizlerle kadınların karşısına çıkıyor.