Yaşam Lüks otomobillere LPG!

Lüks otomobillere LPG!

Paylaş
Lüks otomobillere LPG!

Lüks otomobillere LPG!

Bu yıl İstanbul Autoshow’da, Porsche, Mercedes, Audi, BMW gibi lüks araçlara özel LPG çözümleri üreten ve alanında dünyanın bir numarası olarak tanınan Prins, İpragaz güvencesiyle Türk tüketicisiyle buluştu.

Haberin Devamı

İstanbul Autoshow’da Prins standına gelenler, Hollandalı üreticinin dünyada ilk kez motor üzerinde delme ve tadilat işlemi gerektirmeden LPG dönüşümünü gerçekleştirmeye olanak sağlayan Direct Liqui Max teknolojisiyle de tanışıyor.

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan İpragaz A.Ş. Genel Müdürü Selim Şiper, üst sınıfa hitap eden Prins’le de aynı politikalarını sürdüreceklerini belirtti.
Şiper, "Prins, üst sınıf araçlara hitap eden sektörünün en kaliteli ürünü. Bizim hedefimiz de bu kaliteli ürünü, İpragaz’ın kaliteli ve güvenli hizmet anlayışı doğrultusunda Türk tüketicisine ulaştırmak. Prins, kalitesi nedeniyle fiyatı da pahalı. Ancak, ödenen fiyatı kalitesi ve verimiyle hakediyor" dedi.

LPG’nin bugün tüm dünyada en temiz araç yakıtı olduğunu belirten Şiper, gerek çevreye verilen önem gerekse kullanım maliyetlerini düşürmesi nedeniyle otogaz kullanımının her geçen gün arttığına işaret etti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin 8 bin 300 otogaz istasyonu ile dünya birincisi olduğunu ifade eden Şiper, "Ülkemizde yaklaşık 7 milyon araç bulunuyor. Bunların 2.5 milyonu LPG kullanırken, 3.3 milyonu benzin, 1.2 milyonu ise dizel yakıt kullanıyor. Geçen yıl yaklaşık 300 bin LPG dönüşümü yapıldı. Yıllık ortalama dönüşüm adedi ise 250 bin. Bu rakamlar bizi dünyada en fazla LPG kullanan aracın bulunduğu ülke yaptı. 2009 yılında 2 milyon 350 bin ton otogaz kullanılırken, 2 milyon 200 bin ton benzin tüketildi. Ancak, sektör olarak önümüzde gideceğimiz çok yol var" diye konuştu.

Prins’in bir ilke imza atarak geliştirdiği Direct Liqui Max teknolojisi hakkında bilgi veren Şiper, "Bu sistem motor üzerinde hiçbir tadilat gerektirmemesi nedeniyle dünyada ilk. Aynı zamanda, LPG’yi motora sıvı olarak aktardığı için aracın performansı da çok yükseliyor. Direct Liqui Max sayesinde sürücü benzin mi LPG mi kullandığını anlamıyor" dedi.