Gündem Lüks sitede Rotweiller dehşeti!

Lüks sitede Rotweiller dehşeti!

Paylaş
Lüks sitede Rotweiller dehşeti!

Lüks sitede Rotweiller dehşeti!

İki Rotweiller cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 55 yaşındaki Yosma Gedik, ameliyat sonrası yaşadığı dehşet anlarını anlattı.

23 Nisan günü Büyükçekmece Sinanoba'daki Sahiltepe Villaları'nda meydana gelen Rotweiller saldırısında 55 yaşındaki Yosma Gedik kollarından ve bacaklarından yaralandı. Gedik, sahipleri Esin Erşen tarafından gezdirilen köpeklerin saldırısı sonrası, önce Büyükçekmece Devlet Hastanesi'ne ardından da Beylikdüzü'ndeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Bacağında ve kollarında yaralanmalar olan Gedik, ameliyata alındı.

"HAYATİ TEHLİKESİ YOK "

Ameliyatla ilgili konuşan genel cerrah ve özel hastanenin Başhekimi Atilla Yılmaz, ameliyata kendisinin de girdiğini söyleyerek, "İki kolda derin yaralanmalar vardı. Yaklaşık 8 - 9 santimlik kesileri vardı. Sağ kolda ana arter damar tamamen kopmuştu. Bacaktaki yaralanma daha yüzeyseldi. Hastamızın daha dirençli ve köpekle boğuşma sırasında kuvvetli olması da önemli bir etkendi. Şu anda hayati tehlikesi yok." dedi.

Haberin Devamı

Genel Cerrah Atilla Yılmaz, Gedik'in iyileşmesinin 15 gün süreceğini, tamamen sağlığına kavuşmasının ise, 20 günü bulacağını kaydetti. Yılmaz, bu tür saldırılarda ne yapılması gerektiğine ilişkin ise, " Mümkün olduğu kadar panik yapmamak lazım. Soğukkanlılığı korumak lazım. Çok fazla hareket yapmamak lazım. " diye konuştu.

"İKİSİNİN DE TASMASI YOKTU "

Ameliyatı başarılı geçen ve genel cerrahi servisinde tedavisi devam eden 55 yaşındaki Yosma Gedik ise, "Bahçeye gittim suyu kapamaya. Kapattım suyu manzarayı izliyordum. Köpekler üzerime saldırdı. İkisinin de tasması yoktu. Beni yatırdı bir parça yedi kazağımla beraber. Sahibi koştu geldi. Bir tanesi daha öbür kolumdan kopardı bir parça. Elimi ağzına soktum dilini tuttum.Ters döndü. Kaçtım. Yolda yakaladı yine ayağımdan. Bu kez kovayla su serptim kendimi kurtardım duvardan aşağı kendimi attım." dedi. Gedik, köpeklerin sahibinin köpekleri tuttuğunu ancak onlarla başedemediğini söyleyerek, "İç çamaşırlarımı paramparça etti. Uçurumdan aşağı atayım da öyle öleyim dedim böyle parça parça yemesindense, kendimi attım çamura emekleye emekleye komşuya gittim. O beni hastaneye götürdü." dedi. Ölümden döndüğünü söyleyen Gedik, aynı köpeğin daha önce de bir kişiye saldırdığını belirterek,

"Yetkililerden herşeyden davacıyım. Benim sağlığım gitti; gözümü yumuyorum yanıma geliyorlar hep. Yetkililerden yardım istiyorum." dedi.

"BU HAYVAN DEĞİL BİR CANAVAR "

Yosma Gedik'in oğlu Hakan Gedik ise, "Bu köpekleri buradan kaldırsınlar. Bu köpek sevmek değil. Bu hayvan değil bir canavar. Annemi paramparça etti. Aynı köpek o villada çalışan çocuğun ve çalışan kepçecinin ayağını ısırdı. Bunu bir insan yapsa 30 sene içeri atarlar. Köpeği atmıyorlar, sahibini atsın içeri. Şu anda karakola bildirdik. Raporlarımızla tekrar gidip savcılığa bildirip dava edeceğiz." diye konuştu. Gedik, Sezar ve Hera isimli 3 yaşındaki Rotweiller cinsi iki köpeğin aşılarının da eksik olduğunu iddia etti. Gedik, köpeklerin sahibi olan bayanın köpeklerin karnelerini bırakıp kaçtığını da iddia etti. Gedik, "Köpek sahiplerinden şikayetçiyim. Annem mücadele etti; ufak çocuk olsaydı ne olacaktı ?" diye sordu.

"BÖYLE BİR HAYVAN DAHA MÜSTAKİL BİR YERDE BARINDIRILABİLİR "

Olay günü Yosma Gedik'i hastaneye kaldıran komşusu Türkan Yarış ise, "Bizim eve geldi. Hemen gördüğüm gibi o anda da kardeşim doktor. İlk müdahaleyi o yaptı. Hemen aldım arabamla götürdüm. Durumu çok kötüydü. Oradan sonra devlet hastanesi. Devlet hastanesi de birşey yapmadı. Korkunçtu hali." dedi. Daha önce aynı köpeğin başka birisini ısırdığını ve bunun ciddiye alınmadığını söyleyen Yarış "O ne cesaret ? O cins köpekler güvenlikli villalarda olmaması gereken şeyler. Ne gerekiyorsa ben imzamı atarım. Benim annemin de başına gelebilir. Böyle bir hayvan daha müstakil bir yerde barındırılabilir." dedi. 3 yaşındaki Sezar ve Hera adlı iki Rotweiller cinsi köpeğin sahibi Uğur ve Esin Erşen çiftinin köpekleri kulübeye bıraktığı ve evlerinde olmadığı öğrenildi.

BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

Terkedilen köpeklere Büyükçekmece Belediyesi sahip çıktı. Günlerdir aç olduğu belirtilen köpekler,bu sabah saatlerinde belediye ekiplerince kulübeden alınarak barınağa götürüldü.

Haberin Devamı

DHA

Haberin Devamı