Türkiye (Son Dakika) Lüks sitedeki çifte cinayette flaş gelişme

Lüks sitedeki çifte cinayette flaş gelişme

Paylaş
Lüks sitedeki çifte cinayette flaş gelişme

İşadamı Jak Karako ile eşi Georgia Karako Ortaköy'deki villalarında bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan sonra kayıplara karışan Türkmen hizmetçi karı-koca yakalandı

Jack Karako ile eşi Georgia Karako'dan haber alamayan oğulları İzzet Karako aynı sitede oturan komşularını arayarak yardım istedi. Komşular, kapıyı çalmalarına rağmen içerden ses alamamaları üzerine polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri saat 14.00 sıralarında kapıyı kırarak içeri girdi. Yaşlı çiftin evin üst katında bulunan yatak odasında bıçaklanarak öldürüldükleri belirlendi.

Haberin Devamı

BIÇAKLANMIŞLAR

Birkaç gündür görünmeyen çiftin villanın üst katındaki bir odada defalarca bıçaklanarak öldürüldükleri tespit edildi. Yakınları, çiftin el ve ayaklarından yatağa bağlı, ağızlarının da kapatılmış olduğunu öne sürdü. Polis, evde para ve kıymetli eşyaya rastlamadı. Evde bulunduğu belirtilen kasaya da rastlanılmadı.

HİZMETÇİ ÇİFT GÖZALTINDA

Karako çiftinin yanında hizmetçi olarak çalışan Türkmen karı-kocanın da birkaç gündür görünmediği bildirildi. Bunun üzerine hizmetçi çiftin aranmasına başlandı. Evde parmakizi araştırması ve teknik inceleme yapan dedektifler, olayın para için gerçekleştirilmiş gibi göründüğünü söyledi. Polisin peşine düştüğü Türkmen hizmetçi karı-koca gece saatlerinde yakalandı.

Haberin Devamı

ÖREN BAYAN’IN ESKİ SAHİPLERİNDEN

Cinayete kurban giden Jak Karako, Türkiye’nin en ünlü iplik markalarından Ören Bayan’ı kurucularından biri. Karako ile Moiz Dana 1968’de Ören Bayan’ı İstanbullu bir işadamından satın aldı. Marka, Türkân Şoray’ın oynadığı reklam filmleri ile bilinirliğini yükseltti. 1990’lara gelindiğinde ise Moiz Dana ve Jak Karako işleri oğulları izzet Karako ve Metin Dana’ya devretti. Sonraki yıllarda mali sıkıntı yaşayan Ören Bayan’ı ise bir başka şirket satın aldı. Moiz Dana ise, 2009 yılında Amerika’ya giderken yolda yaşamını yitirmişti.