Bilim - Teknoloji Lumia 430 tanıtıldı!
Paylaş
Lumia 430 tanıtıldı!

Microsoft, uygun fiyatıyla önceki Lumia'ları geride bırakan yeni cihazını ortaya çıkardı!

Microsoft, alt seviye telefon piyasasına yönelik yeni telefon Lumia 430'u tanıttı. Vergiler hariç sadece 70 dolar fiyat biçilen cihaz, Microsoft'a göre "şimdiye kadarki en uygun fiyatlı Lumia".

Lumia 430'un özellikleri arasında 4 inç WVGA ekran, 8GB depolama alanı (ve microSD slotu), 1GB RAM var. İşlem gücü çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon 200 tarafından sağlanan telefon, modern akıllı telefonların ne kadar ucuz olabileceğini ispatlıyor.

Bütçe dostu Lumia 435 ve 532'nin arasına katılan Lumia 430'un kamera yetenekleri, bu telefonlara oldukça benziyor. Arka tarafında yalnızca 2 MP'lik bir kamera bulunan yeni Lumia, önde 0,3 MP'lik bir kameraya yer vermiş. Bu kameraların müthiş fotoğraflar çekmeyeceği belli, ancak bu fiyattaki bir telefondan böyle bir beklentiniz zaten olmayacaktır.

Amiral gemisi seviyesinde bir Lumia bekliyorsanız, bu en yakın yaz aylarında gerçekleşecek. Microsoft, Windows 10 çıkmadan önce yeni bir amiral gemisi telefon tanıtmayacağını söylemişti. Windows 10'un ise yaz aylarında yayınlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Tarihe geçen 10 unutulmaz cep telefonu!

Kaynak: CHIP Online