Bilim - Teknoloji Lumia 730 göründü!
Paylaş
Lumia 730 göründü!

Nokia'nın sayısı kıtlaşan orta seviye cep seçeneklerini nasıl zenginleştireceği anlaşıldı!

Microsoft'un selfie çekme özellikleri bakımından çok gelişmiş bir cep çıkaracağı konusundaki söylentiler, sonunda gerçeğe dönüşüyor. WPCentral'a göre, orta sınıf bir cep olması beklenen Superman kod adlı cebin, 5 megapiksel ön kamerası olması bekleniyor (muhtemelen Lumia 730 olarak isimlendirilecek). Bu diğer birçok Android ceptekiyle eşit seviyede, ama Lumia 720'nin 1.3MP kamerasına göre önemli bir gelişme. Ekranın da 4.7 inç olacağına dair söylentiler var, ama henüz hiçbir sistem özelliği kesin olarak onaylanmış değil.


Sızan bilgilere göre, cep telefonu yeni bir yazılım da kullanıyor olabilir. Gördüğümüz cep telefonunun Debian Red kullandığı açık. Debian Red, Windows Phone 8.1 Update 1'in Lumia'ya has bir adaptasyonu.

Asıl soru ise bu selfie telefonunun ne zaman çıkacağı. Microsoft'un çalışanı Jo Harlow'un sızan bir yazısına göre, üst uç bazı cihazlar çok yakında çıkacaklar. Ama çok yakında ile nasıl bir zamanın kastedildiği bilinmiyor. Yalnız Debian Red henüz açıklanmış bile olmadığı için, bu cebin de kısa bir zamanda çıkmayacağını söyleyebiliriz.

Resimlerle: Dört çekirdekli en iyi 37 cep telefonu!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı