Eğitim - Kariyer LYS'ye gireceklere önemli tavsiye

LYS'ye gireceklere önemli tavsiye

Paylaş
LYS'ye gireceklere önemli tavsiye

Kültür Temel Liseleri Genel Müdür Yardımcısı Salim Ünsal: “Hangi sınava gireceği konusunda kafası karışık olanlar ve henüz meslek kararını vermemiş olanlar tüm sınavlara girsin.”

YGS sonuçlarının açıklanmasından sonra 8 Nisan’da başlayan LYS başvuruları 21 Nisan’da sona erecek. Kültür Temel Liseleri Genel Müdür Yardımcısı Salim Ünsal’a göre başvuru yapılmadan önce adayların hangi programlarda okumak istediklerine karar vermeleri ve bu programların hangi puan türlerinde öğrenci kabul ettiğini bilmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Bir adayın 5 LYS’den hangisine başvuruda bulunacağını bu kriterin belirlediğini kaydeden Ünsal “Hangi sınava gireceği konusunda kafası karışık olanların ve henüz meslek kararını vermemiş olanların tüm sınavlara girmesini öneriyoruz” dedi. LYS’lere başvuru için adayların YGS’nin 6 puan türünün herhangi birinden 180 barajını geçmiş olması gerektiğini belirten Ünsal herhangi bir puan türünde barajı geçmenin tüm LYS’lere başvuru hakkı sağladığını hatırlattı.

Yatay geçişe dikkat

YÖK tarafından bu yıl ‘Yatay Geçiş Yönetmeliği’nin değiştirildiğini hatırlatan Ünsal’a göre meslek seçimi konusunda henüz netleşmemiş ve belki yanlış tercihlerle bir bölüme yerleşmiş öğrencilerin ömür boyu bu hatalı kararın esiri olmamaları için yapılmış bir değişiklik bu.

Haberin Devamı

Bu geçişi adayların bu yıl gireceği sınavlar ve hesaplanacak puanlarının belirlediğini kaydeden Ünsal “Tercih döneminde seçenek zenginliğini değerlendirme şansını kaçırmamak için çok sayıda LYS’ye girmek oldukça yararlı. Yeni açılacak programları, puan türlerinde oluşabilecek değişikleri de göz önünde tutarak tüm sınavlara girmek adaylar açısından büyük avantaj sağlayacak” dedi.

Adaylar Dikkat!

* Adaylar başvurularını bireysel internet yoluyla ya da başvuru merkezi aracılığıyla yapabiliyor.

* Başvuru girişlerini tamamlayan her aday gireceği her sınav için bankaya ayrı ayrı 30 TL sınav ücretini de yatırması gerekiyor. Ücreti yatırılmayan sınava yapılan başvuru kabul edilmiyor. Başvuru ücretleri doğrudan banka aracılığı ile yapılabileceği gibi internet bankacılığından da yararlanılabiliyor. Başvurunun sonlandırılması için son gün 21 Nisan ve ücretlerin yatırılması için son gün ise 22 Nisan.

* Adayların tüm işlemler sonrasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresini kontrol edip başvuru bilgilerinin bir çıktısını mutlaka almasını tavsiye ediyoruz.