Ekonomi 'Maaşınızı da biz ödeyelim o zaman'

'Maaşınızı da biz ödeyelim o zaman'

Paylaş
'Maaşınızı da biz ödeyelim o zaman'

Başbakan Tayyip Erdoğan Türkiye Odalar Birliği üyelerine 'Hepiniz birer işçi alın' çağrısı yaptığını hatırlattı ve...

ÇÖZÜMÜ İŞÇİ ATMAKTA ARIYOR

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, özel sektöre işsizlik eleştirilerini dün de sürdürdü. Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında, “En ufak bir daralmada çıkışı, işçi atmakta buluyorlar. Böyle anlayış, böyle milli sevda olmaz. Birer işçi alın çağrısı yaptık. Bunu bile hükümete saldırmak için kullandılar. Hep hükümet verecek... Bırakın, maaşınızı da biz ödeyelim o zaman” şeklinde konuştu.

“SADECE BİR KİŞİ ALIN" DEDİM

Tayyip Erdoğan şöyle devam etti: “Antalya’da bir girişimci 1200 kişi alacağını söyledi. Ben diğerlerine ‘Siz de bu kadar alın’ demedim. ‘Bir kişi alın’ dedim, bir kişi... Özel sektör odaklı yürüyoruz. 7.5 yıldır özel sektöre, her türlü desteği sağlıyor, işverenlerimizin önündeki engelleri kaldırıyoruz. Bu asrı, dayanışma asrı olarak görüyorsak, ki öyledir, o zaman özel sektör destek vermek durumundadır.”

Haberin Devamı

KAMU TEK BAŞINA ÇÖZEMEZ

İşsizliği sadece kamunun çözemeyeceğini söyleyen Erdoğan, “Özel sektör için adım atıyoruz, onların da adım atmasını beklemek hakkımız. Kimse darılmasın. Gerçekleri dile getiriyorum. Marmara’da bir firma, primini ödediği elemanıyla üretim yapıyor. Başka bölgede bir firma, 200 liraya çalıştırdığı işçiyle aynı şeyi üretiyor ve rekabet ediyorlar. Bu haksız kazançtır, milli servete göz dikmektir” dedi.

BU MANZARADAN KURTULALIM

Başbakan Tayyip Erdoğan şöyle konuştu: “Bunu kim yapıyor? Vergi gelirinin yüzde 85’inin hangi kaynaktan geldiği malum. Kayıt dışı yüzde 45 ise bu geliri katlayacak demektir. Katladığında Türkiye, farklı duruma gelecek. Bizim kaynağımız bu. Burada kayıt dışı olursa... İşadamlarımızın bu hissi paylaştığını iyi biliyorum ama Türkiye gerçekleri var. Bizim artık bu manzaralardan elbirliğiyle kurtulmamız lazım.”