Dünya Macaristan'da Suriyeli mülteciyi prangayla mahkemeye çıkardılar

Macaristan'da Suriyeli mülteciyi prangayla mahkemeye çıkardılar

Paylaş
Macaristan'da Suriyeli mülteciyi prangayla mahkemeye çıkardılar

Suriyeli Ahmed Hamed Macaristan'da polis tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye elleri kelepçeli ayakları prangalı halde getirilen Ahmet Hamed 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

"Ortaçağ değil 'modern' Avrupa" dedirten bu fotoğrafların çekildiği ülke Macaristan.

SINIRDA YAKALANDI


Suriye’den kaçan yüzlerce sığınmacı 16 Eylül 2015’te Sırbistan-Macaristan sınırına dayanmıştı. Macaristan’a geçmek isteyen sığınmacılar, görevlilerin kapıyı açması için eylem yapmıştı. Macar polisi, sığınmacılara biber gazı sıkmıştı. Sığınmacılar da polise taş ve şişe atmıştı. Çıkan arbedede Suriyeli Ahmed Hamed gözaltına alınmıştı.


10 YIL HAPİS CEZASI


Önceki gün hakim karşısına çıkan Ahmed Hamed’in ayağındaki prangalar dikkat çekti. Ayrıca elleri kelepçeli olan Ahmed Hamed bir zincirle yanındaki polise bağlanmıştı. Ahmed Hamed’e ‘sınırı yasa dışı olarak ihlal etmek ve devlet kurumunu zorlamak amacıyla kişiye şiddet uygulayarak terör eylemi gerçekleştirmek’ten 10 yıl hapis cezası verildi.



(Ahmed Hamed’in kelepçeli elinde Kuran vardı)

SINIRA JİLETLİ TEL ÇEKMİŞLERDİ


Macaristan’ın aşırı sağcı başbakanı Viktor Orban ülkesine gelecek göçmenleri kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Bu amaçla Macaristan- Sırbistan sınırına jiletli tel çekilmişti.

Haberin Devamı