Spor Maccabi Tel Aviv, Galatasaray’a geçit vermedi

Maccabi Tel Aviv, Galatasaray’a geçit vermedi

Paylaş
Maccabi Tel Aviv, Galatasaray’a geçit vermedi

Galatasaray Odeabank, 2016-17 sezonunun üçüncü maçında Maccabi Tel Aviv deplasmanına çıktı. Maccabi Tel Aviv kendi evinde sarı-kırmızılıları 98-92’lik skorla mağlup etti

İlk çeyrekte 16-16’lık skora kadar dengenin bozulmadığı maçta, sarı-kırmızılar çeyrek sonunda buldukları 8-2’lik seriyle ikinci çeyreğe 24-18 önde girdi.

Ev sahibi ikinci çeyrekte 36-36’yla skoru yeniden dengelese de temsilcimiz çeyreğin bitimine bir dakika kala yakaladığı 11-4’lük seriyle skoru 47-40’a getirip farkı yeniden açtı. Ancak Maccabi son bir dakikadaki hamlesiyle farkı 44-47’ye çekip devre skorunu ilan etti. İlk yarı boyunca oyun ve skor üstünlüğünü elinde tutan Galatasaray Odeabank’ta Sinan Güler’in üç üçlüğüyle Dentmon ve Schilb’in oynadığı etkili ikili oyunlar hücuma yön verdi. Maccabi’deyse Sonny Weems direksiyondaydı. İki taraf da savunmada birbirini durdurmakta zorlandı.

Üçüncü çeyrekte Maccabi skor yükünü Weems’in omuzlarından alıp oyunun dengesini değiştirdi. Temsilcimiz Micov’un skor katkısıyla rakibinin farkı açmasına izin vermeyip maçta kaldı. Üçüncü çeyreğin bitimine dört dakika kala 62-57’yle ev sahibi lehine 5 sayıya çıkan fark, son çeyreğe girilirken 69-65’le dört sayıydı.

Son çeyreğe Alex Tyus’ın sayılarıyla başlayan Galatasaray, Zirbes’in sayılarına engel olamayınca çeyrek başında farkı bir türlü eritemedi. Sarı-kırmızılıar savunmasını sertleştirmesinin yanına Austin Daye’in üçlüğünü ekleyince skoru 77-76’ya getirdi ama Thompson ve Tyus’ın 5’lemesinin ardından gelen üst üste savunma hatalarıyla fark bir anda 83-76’ya çıktı. İki kritik pota altı oyuncusunun dışarıda kalmasıyla savunma direnci iyice düşen temsilcimiz hücumda da ritmini kaybedince maç Maccabi’nin kontrolüne geçti ve İsrail temsilcisi maçı 98-92’yle kazandı.

Maccabi’de Weems 23 sayıyla maçın en skoreri olurken, Colton Iverson ve Devin Smith 17’şer sayıyla onun en büyük yardımcıları oldu. Galatasaray Odeabank’ta ise Dentmon’ın 22, Micov’un 18 ve Sinan Güler’in 15 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Haberin Devamı