Gündem Maçka Parkı’nda özel güvenlik skandalı: Bu kıyafetle gezemezsin

Maçka Parkı’nda özel güvenlik skandalı: Bu kıyafetle gezemezsin

Paylaş
Maçka Parkı’nda özel güvenlik skandalı: Bu kıyafetle gezemezsin

İstanbul Şişli'deki Maçka Parkı'nda özel güvenlik görevlilerinin bir kadının kıyafetine müdahale etmek istemesi çevredekilerin tepkisine yol açtı

Maçka Parkı'nda akşam saatlerinde görgü tanıklarının ifadesine göre, özel güvelik görevlileri parkta oturan kadınları parktan çıkarmak istedi.

Olaya ilişkin görüntüleri sosyal medyaya aktaran Samet Özçelik adlı kullanıcı, özel güvenlik görevlisinin kadınlara "Bu kıyafetle parkta dolaşmana izin vermiyorum, göğüslerini açamazsın" dedikten sonra polis çağırdı.



Olay yerine gelen polis ve özel güvenlik görevlileri parktakilerin tepkisi ile karşılaştı. Sosyal medyada hızla yayılan videoda parka gelen polisin özel güvenlikler alarak olay yerinden uzaklaştığı, tepkisini dile getiren bir genç kızın ise “şikayetçi olacağım” dediği görülüyor.


MAÇKA PARKI'NDAKİ KADIN KONUŞTU


Maçka Parkı'nda özel güvenlik görevlilerinden birinin bir kadına kıyafetini gerekçe olarak gösterip parktan çıkmasını istemesi ortalığı karıştırdı. Özel güvenlik görevlisinin müdahalesiyle şaşkına dönen kadın güvenlik görelisinden şikayetçi oldu.

Başından geçenleri anlatan 24 yaşındaki Çağla Köse, "Bana 'burada gezemezsin izin vermiyorum' dedi. Ben de 'sen kimsin buna karışıyorsun' dedim. Olay oldu kavga çıktı. İnsanlar benim tarafımda durunca polis çağırdı." diye konuştu.