Gündem Maçka Parkı'ndaki canlı bomba için flaş açıklama

Maçka Parkı'ndaki canlı bomba için flaş açıklama

Paylaş
Maçka Parkı'ndaki canlı bomba için flaş açıklama

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Maçka Parkı'nda kendini patlatan canlı bombayla ilgili önemli detayları CNNTürk'te paylaştı. "(Bombalı aracın patlamasının ardından) 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda üzerinde bir mont ve arkasında sırt çantası olan birisine polis 'Dur' dediği anda maalesef orada 4 polis 1 sivil şehit oluyor"

İstanbul Beşiktaş'ta dün akşam gerçekleştirilen terör saldırılarının ayrıntıları netleşiyor. Teröristler önce Vodafone Arena'nın yanında, eski Beleştepe olarak adlandırılan noktada bombalı araç patlatmış aynı dakikalarda Maçka Parkı'nda bir canlı bomba kendini havaya uçurmuştu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş terör saldırısının ayrıntılarını CNNTürk canlı yayınında anlattı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Maçka Parkı'nda kendini patlatan canlı bombayla ilgili önemli detayları paylaştı. Kurtulmuş şunları söyledi:

'YÜZLERCE KİLO BOMBA KULLANILMIŞ'


Ağır ve alçak bir terör saldırısı. Çok sayıda yaralı kardeşimiz var. Planları detaylı bir şekilde çalışılmış bir saldırı olduğu anlaşılıyor.

Çevik kuvvet polisimiz doğrudan doğruya hedef alınıyor. Beleştepe dediğimiz yerde bomba patlıyor. Araç ortada yok. Yüzlerce kilo bomba kullanıldığı uzmanlarca ifade ediliyor.

MONT, SIRT ÇANTASI


Arabanın olduğu yerde büyük bir çukur açılmış. 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda üzerinde bir mont ve arkasında sırt çantası olan birisine polis dur dediği anda maalesef orada 4 polis 1 sivil şehit oluyor.