Dünya Macron, belediyelerdeki portlerlerini değiştirecek

Macron, belediyelerdeki portlerlerini değiştirecek

Paylaş
Macron, belediyelerdeki portlerlerini değiştirecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, ülkedeki resmi dairelere asılan portresinin boyutlarını değiştirmesi nedeniyle 36 bin belediyede çerçevelerin değiştirileceği ve bunun 2 milyon 772 bin euroya mal olacağı ileri sürüldü

Forges Belediye Başkanı Romain Senoble tarafından sosyal medyada paylaştığı "çerçeve" mesajında, "Şimdiye kadar cumhurbaşkanlarının resmi portrelerinin 50x65 boyutlarında olduğunu, Macron’un ise bu boyutları 50x70 olarak değiştirdiğini" belirterek, yerel yönetimlere tasarruf çağrısı yapan cumhurbaşkanının, küçük bir değişiklikle 36 bin belediyeye toplamda 2 milyon 772 bin euroluk fatura çıkaracağını iddia etti.

TASARRUF ÇAĞRISI YAPMIŞTI


Montereau-Fault-Yonne Belediye Başkanı James Cheron ise normalde 22.5 euroya mal olan resmi portrenin çerçeve ile 77 euro bedelle satılacağını, bunun "tasarruf çağrısı yapan" Cumhurbaşkanı Macron tarafından yapılan önemsiz bir değişiklik nedeniyle yerel yönetimlere pahalıya mal olacağı iddiasında bulundu. Çok sayıda gazete, söz konusu haberi, "Macron 36 bin belediyeyi yeni çerçeve almaya mecbur etti" başlığıyla okuyucusuna duyurdu.

Fransız basını, ekonomik tedbirler kapsamında yerel yönetimlerden 13 milyar euro tasarruf talep eden Macron’un küçük bir değişiklik nedeniyle belediyeleri israfa sürüklediğini savundu. Fransa’da siyasi bir gelenek olan cumhurbaşkanının portresinin resmi kurumlara asılması uygulaması "yasal çerçevesi belirtilmemiş bir zorunluluk" olarak görülüyor ve geniş şekilde uygulanıyor.

KESİNTİYE GİDECEK


Cumhurbaşkanı Macron, pazartesi günü yerel yönetimler konferansında yaptığı konuşmada, ekonomik tedbirler tasarruf politikası çerçevesinde yerel yönetimlerin bütçelerinden 2017-2020 döneminde 13 milyar euro kesintiye gidileceğini belirtmişti.

Haberin Devamı